Головна Новини Світ Китай Стало відомо, яка країна стала головним постачальником деталей для російської зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яка країна стала головним постачальником деталей для російської зброї

Головним постачальником деталей для російської зброї виявився Китай

сьогодні, 13:49
Поділіться публікацією:

Близько 60% іноземних деталей, які виявляють у російській зброї, що використовується на війні в Україні, постачаються з Китаю. Про це заявив Владислав Власюк, уповноважений президента України з питань санкційної політики, повідомляє Reuters.

Стало відомо, яка країна стала головним постачальником деталей для російської зброї

Китай

"Якщо взяти всі звичайні види озброєння та порахувати іноземні комплектуючі, то близько 60% надходитимуть з Китаю. У нас були тривалі обговорення з деякими виробниками з цього приводу. Я сказав би, що найбільша проблема — це КНР", — сказав Власюк.

За його словами, окрім Китаю, важливі компоненти, що використовуються у системах спостереження, безпілотниках та ракетах, постачаються також зі США, Нідерландів, Японії, Швейцарії та інших країн Заходу.

Власюк також наголосив, що Європейський Союз міг би посилити заходи, спрямовані на припинення постачання західних технологій до Росії. Одним із кроків, на його думку, може стати посилення санкцій проти російської компанії "Росатом", яка, за словами Власюка, використовує свої мережі для постачання армії РФ.

"Росатом... ми вважаємо, що вона (Росія) використовує свої мережі для постачання російської армії", — сказав він, додавши, що деякі європейські столиці неохоче вживають заходів через залежність від постачання російського ядерного палива для атомних станцій.

Уповноважений президента також зазначив, що додаткові санкції могли б бути спрямовані на російську логістику, включаючи аеропорти, морські порти та фінансові установи, які сприяють торгівлі. Власюк позитивно оцінив санкції США у сфері IT, підкресливши їх ефективність з моменту набуття чинності на початку цього місяця.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку західних ЗМІ, є всі підстави стверджувати, що Китай надає Кремлю бронетехніку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини