Головна Новини Світ Китай Стало відомо, яка позиція Кремля викликає нерозуміння Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яка позиція Кремля викликає нерозуміння Китаю

Кремль своїм ультиматумом перед самітом миру викликав нерозуміння у Кремля, відзначив в ефірі Freedom політолог Ігор Попов

18 червня 2024, 16:08 comments1137
Поділіться публікацією:

Позиція Росії щодо умов завершення війни, яку Кремль розв’язав проти України, викликала нерозуміння у Китаю, заявив експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов.

Стало відомо, яка позиція Кремля викликає нерозуміння Китаю

Китай і Росія

За його словами, ультиматум Кремля напередодні Глобального саміту миру був досить дивним і викликав нерозуміння не лише в Україні та на Заході, а й у Китаї. Вимагати від світу визнати незаконну анексію частини території сусідньої країни – це просто неможливо. Тому ця позиція навіть не є предметом для переговорів, відзначив експерт.

Попов зазначив, що поки що важко передбачити участь Китаю в наступному Глобальному саміті миру. За його словами, це залежить від тем, які будуть обговорюватися. Якщо це буде консолідація світу навколо української формули миру, Китай, ймовірно, покаже свою особливу позицію. Він вважає, що всі сторони повинні йти на поступки, оголошувати тимчасове перемир’я та розпочинати довготривалі політичні переговори. Якщо другий саміт буде повторенням першого, Китай, можливо, знову не братиме участь, підкреслив експерт.

На його думку, поведінка Росії впливає на позицію Китаю, оскільки вимоги Путіна віддати йому території суперечать мирним пропозиціям Китаю та ідеології Сі Цзіньпіна. Як каже Попов, Сі Цзіньпін написав багато статей та програмних документів, де підкреслюється, що жодна країна не має права забирати територію іншої. Китай не визнав анексії Росією чотирьох областей та Криму, що є важливим сигналом для України.

Щодо підготовки до другого Глобального саміту миру, експерт зазначив, що для України ідеальним був би дипломатичний міжнародний тиск, аби Росія погодилася на виведення військ з території України.  Втім, додає політолог, це є малоймовірно, тому працюватимуть перемовники, проводитимуться закриті зустрічі та ухвалюватимуться політичні й дипломатичні рішення, які впливатимуть на підготовку переговорних пунктів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, про те, чи здасть Захід Україну Кремлю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини