Головна Новини Світ Китай Стало відомо, за якої умови Китай «порве» із Росією та підтримає Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, за якої умови Китай «порве» із Росією та підтримає Україну

Китай може відмовитися від підтримки Росії, відзначив в ефірі «Еспресо» екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко

13 червня 2024, 17:46
Поділіться публікацією:

Як тільки Російська Федерація зазнає поразки у війні, Китай одразу стане на підтримку України, вважає колишній міністр закордонних справ України та керівник Центру дослідження Росії Володимир Огризко.

Стало відомо, за якої умови Китай «порве» із Росією та підтримає Україну

Сі і Путін

За словами Огризка, зараз Китай не хоче втрачати свого ідеологічного партнера, яким він бачить Росію. Дипломат говорить, що логіка Пекіну цілковито зрозуміла – він не хоче втрачати РФ і з її допомогою планує протистояти Заходу. Саме тому Китай робить все для того, щоб цей партнер не зник, більше того, допомагає йому.

Однак, вважає Огризко, як тільки Росія зазнає поразки, Китай буде змушений змінити свою позицію і одразу підтримає Україну. Більше того, впевнений дипломат, Пекін навіть "полюбить" нашу державу і навіть заявить, що попередня позиція була помилкою. Огризко припускає, що китайці зроблять цапа-відбувайла з когось, як, наприклад, Ван Ї, і скажуть, що це не була офіційна позиція, а викривлення в українському питанні.

Володимир Огризко наголосив, що наразі Пекіну вигідніше триматися разом з Москвою, але для зміни ставлення України потрібно перемогти Росію. Після цього ситуація у світі зміниться, і Китай буде змушений шукати способи домовлятися з Заходом, оскільки це йому важливіше, підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що наразі Китай цілковито підтримує Росію. Зокрема, і в питанні припинення війни в Україні, які вперто називає "кризою". Відомо, що Китай на прохання РФ відмовився від участі в Глобальному саміті миру, бо на нього не покликали Росію.

Окрім того, Китай накинувся зі звинуваченнями на США після того, як вони ввели проти РФ "пекельні санкції".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини