Головна Новини Світ Китай Сюрприз для туристів: у Китаї зробили обов'язковими анальні мазки на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Сюрприз для туристів: у Китаї зробили обов'язковими анальні мазки на коронавірус

Уряди деяких країн уже назвали таку процедуру принизливою

4 березня 2021, 21:16
Поділіться публікацією:

Перш ніж зважитися на подорож до Китаю в розпал бурхливої коронавирусной пандемії, подумайте кілька разів. Все через нововведення, прийняте урядом КНР. Вся справа в тому, що відтепер практично всі іноземні туристи зобов'язуються здавати анальний мазок для перевірки на COVID-19. Не найкращі новини для мандрівників повідомляє "Фокус", посилаючись на журнал "The Times".

Сюрприз для туристів: у Китаї зробили обов'язковими анальні мазки на коронавірус

В Китаї туристи здають анальний мазок на коронавірус. Фото: GETTY IMAGES

Про незвичайну форму тестування на коронавірус, запатентовану в Китаї, стало відомо минулого місяця. Тоді про неприємні фізичні і психологічнв відчуття після процедури уряду поскаржилися американські дипломати.

Варто зазначити, що нині "на сполох б'ють" японці. На думку одного з представників уряду Японії Кацунобу Като, подібні аналізи неприйнятні для їхніх громадян, тому Китай проситимуть замінити процедуру на будь-яку іншу.

До слова, шанхайські лікарі вже дійсно знайшли альтернативу. Анальний мазок можуть замінити на звичайний аналіз калу. Не до кінця зрозуміло, яким чином китайському уряду вдасться забезпечити лабораторних працівників усіма необхідними засобами для проведення процедури, але, за повідомленнями ЗМІ, відповідні переговори вже ведуться.

До слова, зараз в Китаї подібні аналізи доводиться здавати іноземним туристам, які прилітають в аеропорти Шанхаю і Пекіна. Китайські дослідники вважають, що анальний мазок демонструє більш правдиві результати, ніж слина з носоглотки. На думку лікарів, залишки вірусу можуть довше перебувати в людському калі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, чи може захворіти на коронавірус людина, вакцинована проти хвороби.

Також на сайті знайдеться публікація про те, коли варто очікувати створення української вакцини від COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини