Головна Новини Світ Китай Тисячі китайців змушені покинути свої будинки: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Тисячі китайців змушені покинути свої будинки: що сталося

З провінції Сичуань довелося евакуювати понад 4600 осіб

11 липня 2021, 16:52
Поділіться публікацією:

Сильні дощі та повені змусили тисячі людей покинути південно-західну провінцію Китаю Сичуань. Крім того, місцева влада закликає жителів регіону готуватися до сильних дощів найближчими днями. Про це пише Reuters.

Тисячі китайців змушені покинути свої будинки: що сталося

Тисячі китайців через повінь покинули свої будинки

У провінції Сичуань проливні дощі з п'ятниці підняли рівень води в 14 річках, змили човни та мости, евакуюватися понад 4600 жителям, повідомляють китайські державні ЗМІ.

Хоча повідомлень про жертви не надходило, ЗМІ писали, що дощ і повінь торкнулися понад 120 тис. осіб, змусили скасувати деякі залізничні перевезення і заподіяли шкоду на суму понад 176 мільйонів юанів (27 млн дол.). Повідомлялося, що близько 27 тис. будинків у місті Бажун, провінція Сичуань, залишилися без електрики.

Приблизно в 900 км на північний схід від міста Сіньчжоу, провінція Шаньсі, на фотографіях місцевих ЗМІ були показані автомобілі, що проїжджають по затоплених вулицях. Місто Цзіньчен, також розташоване у провінції Шаньсі, підвищив сигнал про сильний дощ до червоного, найвищого рівня.

У неділю Національний метеорологічний центр Китаю відновив оповіщення про грози по всій країні, прогнозуючи рясні опади на великих територіях північного та центрального Китаю.

Пекінська метеорологічна обсерваторія повідомила, що накопичена кількість опадів у столиці Китаю, як очікується, досягне в середньому від 60 до 100 міліметрів в період з 5 години вечора в неділю до 8 години ранку у вівторок, в той час, як управління по боротьбі з повенями міста попередило про найсильніші дощі за останні три роки.

У провінції Хебей, що межує з Пекіном, через сильний дощ і грози літаки тимчасово не змогли злетіти та приземлитися у аеропорту Шицзячжуана, столиці провінції.

Раніше "Коментарі" писали, як Китай збирається захищати Землю від астероїдів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини