Торгова війна: Китай готує вбивчі рішення проти США та ЄС

За інформацією Bloomberg, Китай може ввести 25% мита на авто зі США та ЄС.

Китай готовий запровадити тарифи до 25% на імпортні автомобілі автовиробників ЄС та США на тлі ескалації торгової напруги. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише інформагентство "Bloomberg".

"Китай дав зрозуміти, що готовий запровадити мита на імпортні автомобілі з великими двигунами на рівні 25%, оскільки торгова напруженість у відносинах із США та Європейським союзом зростає", - пише агентство.

Китайська торгова палата в ЄС заявила, що про потенційний крок її поінформували "інсайдери". Мита торкнуться європейських та американських автовиробників та вплинуть на значний вплив на відносини з ЄС, додали в палаті.

Акції європейських автовиробників, які найбільше постраждають від потенційного тарифу, впали в середу, причому Mercedes-Benz Group AG та BMW AG впали на понад 2% на початку торгів.

Зазначимо, раніше Reuters повідомило, що Китай наклав санкції на три американські оборонні компанії через продаж зброї Тайваню, коли на острові пройшла інавгурація нового президента.

З огляду на це Китай значно збільшив до Росії експорт нітроцелюлози. Це матеріал подвійного призначення, який можна використовуватиме боєприпасів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - підсумки візиту Путіна до Китаю: хто опинився у виграші. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю детально проаналізували ситуацію.