Торгова війна набирає обертів: на які кроки проти ЄС наважився Китай

Переговори між Пекіном та Брюсселем не припиняються

Китай запровадив мито на бренді з Європейського Союзу, що загострило торгове протистояння через кілька днів після рішення ЄС збільшити мито на електромобілі з Китаю. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Bloomberg".

Посилаючись на заяву Міністерства торгівлі Китаю ЗМІ зазначає, що з 11 жовтня імпортери мають заплатити заставу у розмірі до 39% вартості бренді з ЄС. У документі зокрема вказується перелік європейських виробників спиртних напоїв, контрольованих компаніями Remy Cointreau SA та Pernod Ricard SA.

Китайська влада ухвалила таке рішення після того, як минулого тижня ЄС прийняв рішення ввести на п'ять років мито до 45% на імпорт електромобілів із Китаю. Більшість китайського імпорту спиртних напоїв надходить із Франції, яка проголосувала за введення тарифів на китайські авто. Переговори між ЄС та Китаєм тривають, і якщо вони увінчаються успіхом, то, можливо, ситуація зміниться.

Китайська влада оголосила про антидемпінгове розслідування щодо європейського бренді в січні після початку розслідування ЄС щодо субсидій на електромобілі. У серпні Пекін заявив, що під час попереднього розслідування знайдено докази демпінгу з боку європейських виробників спиртних напоїв, але тоді мита не запровадили.

Європейський Союз розкритикував розслідування Китаю щодо бренді та інших товарів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Китай знову готується стягувати війська до Тайваню: що відбувається.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Сі Цзіньпін дав "обіцянку" Путіну: лідер Китаю пообіцяв Кремлю.