Тривожна заява Міноборони Китаю про співпрацю з російською армією

У Міністерстві оборони Китаю заявили про поглиблену співпрацю між китайськими військами та російською армією.

Офіційний представник міністерства оборони Китаю Тан Кефей заявив, що китайські військові сили готові співпрацювати з російською армією для досягнення консенсусу, який було узгоджено під час зустрічі лідерів обох країн. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Міноборони Китаю.

30 березня відбулась запланована пресконференція на якій речник Міноборони Китаю Тан Кефей відповідав на запитання журналістів. Один з журналістів попросив уточнити детальніше у чому полягає співпраця у військовій сфері між Росією та Китаєм.

"Китайські війська готові співпрацювати з російською армією для повної реалізації важливого консенсусу, досягнутого главами двох держав, подальшого зміцнення стратегічної комунікації та координації, регулярної організації спільного морського та повітряного патрулювання, спільних навчань і тренувань, а також посилення обмінів інформацією між країнами", - заявив Тан Кефей.

Кефей додав, що Китай та Росія співпрацюватимуть з метою подальшого поглиблення взаємної довіри у військовій сфері, спільної роботи над впровадженням глобальних ініціатив у сфері безпеки та захисту міжнародної чесності та справедливості.

Нагадаймо, що кілька днів тому лідер Китаю Сі Цзіньпін відвідав Кремль з трьохденним візитом, де підписав договори про співпрацю з Російською Федерацією..

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ріші Сунак закликав Сі Цзіньпіна натиснути на Путіна.

Також "Коментарі" писали про п’ять головних висновків переговорів Путіна та Сі Цзіньпіна, як відбулись у Кремлі.