Головна Новини Світ Росія П’ять головних висновків переговорів Путіна та Сі Цзіньпіна
commentss НОВИНИ Всі новини

П’ять головних висновків переговорів Путіна та Сі Цзіньпіна

Триденний візит лідера Китаю Сі Цзіньпіна до російського диктатора Володимира Путіна закінчився. Які п'ять основних висновків можна зробити з зустрічі двох авторитарних лідерів.

22 березня 2023, 12:30 comments1557
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін та лідер Китаю провели кілька зустрічей у Кремлі та підписали договори про співпрацю. На спільній конференції обидва авторитарні лідери заявили про своє бачення вирішення війни в Україні. Про підсумки зустрічі повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

П’ять головних висновків переговорів Путіна та Сі Цзіньпіна

Два диктатори: Путін та Сі Цзіньпін. Фото з відкритих джерел

Згідно з аналізом CNN можна виділити п’ять ключових моментів у зустрічі між двома лідерами.

Немає успіху у вирішенні війни в Україні. Обидва авторитарні лідери країн наполягають на припиненні дій, що сприяють росту конфлікту, маючи на увазі поставки зброї до України. Також у заявах звучать повідомлення, що потрібно припинити вести бойові дії та почати мирні переговори. Однак, не згадують, що причиною війни стало російське вторгнення.

Новий світовий порядок. Експерти вважають, що Китай та Росія намагаються створити союз для протистояння Сполученим Штатам. Таке об’єднання відповідало їхнім власним диктаторським програмам.

Військова довіра та оборонні зв’язки. Президент Росії та лідер КНР висловили стурбованість діями західних блоків, зокрема НАТО та AUKUS, які почали нарощувати військові сили в Азійсько-тихоокеанському регіоні, через можливу загрозу китайського нападу. Путін та Сі Цзіньпін заявляють, що такі дії підривають мир та стабільність в регіоні.

Економічний інтерес. Російський диктатор заявив, що готовий підтримати бізнес з Китаю, який може зайти на російський ринок. Таким чином Путін очікує замінити західні компанії, що покинули РФ через напад на Україну. РФ усе більше стає залежна від товарів з Китаю, а той своєю чергою розширює ринок для своїх товарів.

Світ розділений. Поки Сі Цзіньпін перебував з візитом у Кремлі, до Києва приїхав один з лідерів Азії та конкурент Китаю прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда. Зеленський висловив вдячність, за приїзд японського лідера, який таким чином показав повагу не лише Україні, а й решті цивілізованого світу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про підсумки переговорів Путіна та Сі Цзіньпіна: яку позицію зайняв Китай.

Також "Коментарі" писали, що Путін отримав пропозицію від Сі Цзіньпіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини