Головна Новини Світ Китай У європейській політиці "когнітивний розкол": китайський чиновник відреагував на дії ЄС щодо Пекіну
commentss НОВИНИ Всі новини

У європейській політиці "когнітивний розкол": китайський чиновник відреагував на дії ЄС щодо Пекіну

Китайський чиновник заявив, що дії ЄС врешті-решт зашкодять європейському народу

30 грудня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Європа має "когнітивний розкол" у своїй політиці щодо Китаю, намагаючись бути як партнером, так так водночас і опонентом. Таку заяву зробив Ван І, радник штату та міністр закордонних справ в інтерв’ю державному виданню у четвер, 30 грудня. Про це повідомляє Reuters.

У європейській політиці "когнітивний розкол": китайський чиновник відреагував на дії ЄС щодо Пекіну

Прапори ЄС та Китаю напередодні економічного діалогу високого рівня ЄС-Китай у державному гостьовому будинку Дяоютай у Пекіні - Reuters

Відносини між Китаєм та Європейським Союзом погіршилися цього року після того, як інвестиційну угоду було заморожено на тлі санкцій, а член ЄС Литва відкликала своїх дипломатів з Пекіна під час суперечки про статус Тайваню. 

Цього року Європейський парламент призупинив ратифікацію інвестиційного пакту з Китаєм, поки Китай не зняв санкції з політиків ЄС.

Санкції Китаю були відповіддю на санкції Заходу проти китайських чиновників, звинувачених у масових затриманнях членів мусульманської уйгурської громади на заході Китаю.

Встановлення бар'єрів для інвестиційної угоди "в кінцевому підсумку зашкодить довгостроковим інтересам європейського народу", сказав Ван.

"Здається, у європейській політиці щодо Китаю є якийсь "когнітивний розкол". Важко уявити, що, з одного боку, вона встановила всеосяжне стратегічне партнерство з Китаєм, а з іншого — позиціонувала Китай як інституційного опонента", — сказав чиновник.

ЄС займає більш м’яку позицію щодо Китаю, одного з його найважливіших торгових партнерів, ніж Сполучені Штати, але висловив занепокоєння з приводу порушення прав людини Китаєм та дій у Південному та Східно-Китайському морях та Тайванській протоці.

Цього місяця чиновники ЄС та США заявили, що їхні підходи щодо Китаю дедалі більше збігаються. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", китайський дипломат заявив, що США заплатять "нестерпну ціну" за свої дії щодо Тайваню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини