Головна Новини Світ Китай У Китаї натякнули Тайваню, що станеться у разі спроби "від'єднатися"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї натякнули Тайваню, що станеться у разі спроби "від'єднатися"

У Пекіні заявили, що спроба проголосити "незалежність Тайваню" означатиме війну

28 листопада 2023, 10:55
Поділіться публікацією:

Китай готовий створити широкі можливості для мирного возз'єднання з Тайванем, але не допустить спрямованої на незалежність острова "сепаратистської" діяльності. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив речник Управління уряду Китаю у справах Тайваню Чень Біньхуа, повідомляє "CGTN".

У Китаї натякнули Тайваню, що станеться у разі спроби "від'єднатися"

Китай. Фото: з відкритих джерел

Чень Біньхуа зазначив, що материковий Китай не буде терпіти або виявляти поблажливість до сил "незалежності Тайваню", якщо вони наважаться на кроки у бік незалежності острова, нагадавши антисецесійний закон КНР від 2005 року, в якому йдеться про право Пекіна використовувати "немирні засоби" проти Тайваню, якщо він спробує відокремитися від Китаю

"Хочу наголосити, що спроба проголосити "незалежність Тайваню" означатиме війну", — заявив Біньхуа.

За його словами, кілька представників Демократичної прогресивної партії Тайваню "спотворили факти, щоб применшити небезпеку сепаратистської діяльності за незалежність Тайваню", щоб ввести в оману виборців на виборах керівництва острова, що відбулися наступного року.

Спікер також закликав тайванців виступити проти ідей незалежності та сприяти поверненню відносин між материком та островом на шлях мирного розвитку.

Зазначимо, одна з головних протиріч між Китаєм та США – це Тайвань. Пекін розглядає острів як сепаратистську провінцію, яка згодом знову опиниться під його контролем. Проте Тайвань вважає себе незалежною країною з окремою економікою та демократично обраними лідерами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай відмовився інвестувати в "Силу Сибіру-2", поставивши РФ ультиматум.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини