Головна Новини Світ Китай У Китаї назвали головну мету візиту Сі Цзіньпіна до Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї назвали головну мету візиту Сі Цзіньпіна до Росії

У КНР наголосили, що мають намір переконливо закликати сторони конфлікту в Україні до світу

17 березня 2023, 11:35 comments9364
Поділіться публікацією:

У Китаї вважають, що майбутній візит лідера Сі Цзіньпіна до Росії має на меті "закликати до миру і сприяти переговорам". КНР має намір відстоювати свою нібито "об'єктивну та неупереджену позицію" з міжнародних та регіональних питань, включаючи війну в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "CNN".

У Китаї назвали головну мету візиту Сі Цзіньпіна до Росії

Путін та Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

"Пропозиція Китаю зводиться до однієї пропозиції, яка полягає в тому, щоб закликати до миру та сприяти переговорам", — сказав речник МЗС Китаю Ван Веньбінь на прес-брифінгу.

Західні офіційні особи висловили стурбованість тим, що Китай може розглядати можливість надання Росії летальної військової допомоги. Але Пекін такі звинувачення відкидає.

Ван зазначив, що Китай завжди займав "розважливу та відповідальну" позицію та контролював експорт військових та цивільних товарів подвійного призначення відповідно до закону. За його словами, економічна та торговельна співпраця між Китаєм і Росією є "відкритою і прозорою".

При цьому Китай виступає проти, як він їх називає "односторонніх санкцій та довгострокової юрисдикції без підстав у міжнародному праві та без дозволу Ради Безпеки (ООН — ред.)". Ван також звинуватив деякі країни у "подвійних стандартах" продажу зброї, заявивши, що вони "підливають олії у вогонь" щодо України.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Білому домі назвали головну загрозу для України китайського "мирного плану".

Також видання "Коментарі" повідомляло – Дмитро Кулеба провів переговори зі своїм китайським колегою: яку обіцянку дав Китай.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини