Головна Новини Світ Китай У Китаї підтримують проведення глобального саміту миру. Але є умова
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї підтримують проведення глобального саміту миру. Але є умова

Міністр закордонних справ Китаю Ван І заявив, що Пекін підтримує проведення міжнародної конференції щодо припинення війни в Україні, але за умови, що в ній братиме участь і Росія

9 квітня 2024, 17:50
Поділіться публікацією:

Китайський міністр заявив про те, що офіційний Пекін підтримує проведення міжнародної конференції, на якій обговорюватимуть війну в Україні та "формулу миру" президента Володимира Зеленського.

У Китаї підтримують проведення глобального саміту миру. Але є умова

Ван І

За його словами, Китай сподівається на якнайшвидше припинення бойових дій в Україні та в цілому завершення війни.

Втім, як заявив Ван І, у міжнародній конференції має взяти участь і країна-агресор Росія.

"Китай підтримує своєчасне скликання міжнародної конференції, на яку погодилися б як Росія, так і Україна, за участю всіх сторін і справедливим обговоренням усіх мирних планів"
, — заявив китайський міністр.

Крім цього, він заявив, що Китай у питанні вирішення "кризи" в Україні дотримується свого "мирного плану", який було оприлюднено минулого року.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Росії не підтримують проведення глобального саміту миру, на якому планується обговорення "мирної формули" президента Володимира Зеленського. У МЗС країни-агресора заявили, що цей саміт ні до чого не приведе, адже проходитиме без участі Росії. Крім цього, там заявили, що РФ не братиме у цьому саміті участь, хоча насправді її туди ніхто не запрошував.

Як зазначив глава Офісу президента Андрій Єрмак, можливо, Росію покличуть на переговори на другому етапі, коли буде вироблена спільна позиція щодо РФ, і її під час зустрічі донесуть до агресора.

При цьому російський диктатор Володимир Путін заявив , що є лише одна умова, за якої Росія піде на мир з Україною. За його словами, Київ має визнати "нові реалії на землі". Тобто віддати загарбникам усі окуповані території.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини