Головна Новини Світ Китай У Китаї приспали домашніх кішок з позитивним результатом тесту COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї приспали домашніх кішок з позитивним результатом тесту COVID-19

Влада Китаю без згоди господарки приспала трьох домашніх кішок, які заразилися COVID-19

30 вересня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Кричущий інцидент трапився в місті Харбін. Там без згоди господарки приспали трьох її домашніх кішок після позитивного результату тесту на COVID-19. Про це повідомляє Independent.

У Китаї приспали домашніх кішок з позитивним результатом тесту COVID-19

Коронавірус, фото з відкритих джерел

Влада Харбіна заявила, що заходи були прийняті, тому що не було доступного лікування для тварин, які страждають цим захворюванням, і вони поставили б під загрозу свого власника та інших мешканців житлового комплексу, в якому вони жили. У власниці тварин позитивний результат на вірус 21 вересня і вона пішла на ізоляцію, залишивши їжу і воду для трьох кішок.

Працівник спільноти зробив кішкам тести на коронавірус, які двічі дали позитивний результат. Незважаючи на онлайн-звернення власника, кішок приспали.

За даними Центрів США по контролю і профілактиці захворювань, ризик передачі тваринами SARS-CoV-2, вірусу, що викликає COVID-19, людям "вважається низьким", хоча відомо, що він передається від людей до тварин в деяких ситуаціях, особливо при тісному контакті .

COVID-19 був зареєстрований на норкових фермах в декількох країнах, включаючи випадки, коли передбачалося, що люди могли бути заражені тваринами, що призвело до масової вибірки тварин.

"Людям з підозрою або підтвердженим COVID-19 слід уникати контактів з тваринами, включаючи домашніх тварин, домашню худобу і диких тварин. В даний час немає доказів того, що тварини відіграють значну роль" в поширенні вірусу серед людей ", — йдеться в повідомленні CDC на своєму веб-сайті.

Теорія про те, що вірус передався від кажанів людині, можливо, через проміжні види, такі як панголин або бамбуковий щур, була рішуче підтримана вченими, які вивчають походження COVID-19, який вперше був виявлений в центральному китайському місті Ухань в кінці 2019 року.

"Деякі коронавіруси, що вражають тварин, можуть передаватися людям, а потім передаватися між людьми, але це рідко. Саме це сталося з SARS-CoV-2, який, ймовірно, походить від кажанів", — сказали в CDC.

Вбивство кішок є прикладом іноді крайніх заходів, які Китай приймає для боротьби з вірусом, навіть коли рівень зараження залишається набагато нижче, ніж в інших країнах.

У середу в материковому Китаї було зареєстровано всього 11 нових випадків місцевої передачі, вісім з яких — в Харбіні, а три — в східному місті Сяминь, у обох з яких відбулися недавні спалахи.

В даний час в Китаї проходять лікування 949 пацієнтів від COVID-19. Повідомляється про 4636 випадки смерті від хвороби з 96 106 зареєстрованих випадків.

Раніше портал "Коментарі" інформував, з Для чого тварин в зоопарках почали прищеплювати від коронавируса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини