Головна Новини Світ Китай У Китаї відкрився найдовший підводний тунель: як він виглядає
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї відкрився найдовший підводний тунель: як він виглядає

Вартість мосту становить трохи більше 1,5 млрд доларів

4 січня 2022, 18:30
Поділіться публікацією:

Після майже чотирьох років будівництва найдовший підводний тунель Китаю тепер відкритий для руху транспортних засобів. Про це повідомляє CNN.

У Китаї відкрився найдовший підводний тунель: як він виглядає

Вид на світлодіодну стелю, встановлену в 10,79-кілометровому тунелі під озером Тайху - Reuters

Тунель Тайху з протяжністю 10,79 кілометра (6,65 миль) тягнеться під озером Тайху в східній провінції Цзянсу в Китаї, приблизно в 50 кілометрах на схід від Шанхаю.

За словами урядовців Цзянсу, тунель було побудовано за 9,9 млрд юанів (близько 1,56 млрд доларів). Будівництво розпочато 9 січня 2018 року.

Понад 2 мільйони кубометрів бетону було використано для будівництва двостороннього тунелю, який має шість смуг і має ширину 17,45 метра, повідомляє офіційне інформаційне агентство Китаю Сіньхуа.

Стеля тунелю оснащена різнокольоровими світлодіодними лампами, призначеними для запобігання втоми водія.

Тунель є частиною 43,9-кілометрового шосе Чанчжоу-Усі, яке було відкрито для відвідувачів 30 грудня 2021 року. Він є альтернативною швидкісною дорогою для мандрівників, які подорожують між Шанхаєм і Нанкіном, столицею Цзянсу.

З’єднуючи швидкісні автомагістралі Сучжоу, Усі та Чанчжоу, він був побудований для того, щоб зменшити транспортний тиск на міста поблизу озера Тайху, одночасно сприяючи економічному розвитку міст в районі дельти річки Янцзи.

Отже, як тунель Тайху протистоїть своїм глобальним аналогам? Найдовший у світі автомобільний тунель – це 14,3-кілометровий подвійний тунель Рифаст у Норвегії, який проходить між містом Ставангер і муніципалітетом Странд.

Підводна частина тунелю Tokyo Bay Aqua-Line, автомобільної дороги, яка проходить під Токійською затокою, становить 9,6 кілометрів.

Що стосується підводних тунелів загалом, то головна честь належить тунелю під Ла-Маншем, який з’єднує Англію та Францію залізницею. Його підводна частина має довжину 37,9 кілометрів, що є найбільшим показником з усіх підводних тунелів у світі.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Китаї обрушився міст: є загиблі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини