Головна Новини Світ Китай У Китаї відреагували на ядерні погрози Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї відреагували на ядерні погрози Росії

У КНР дали чітко зрозуміти, що не сприймають ядерну риторику Кремля

14 листопада 2022, 08:44 comments2688
Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Китаю Лі Кецян назвав безвідповідальними погрози застосування ядерної зброї. Про це він заявив під час саміту Асоціації країн Східної Азії у Камбоджі, давши зрозуміти, що офіційний Пекін незадоволений ядерними загрозами свого стратегічного партнера Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

У Китаї відреагували на ядерні погрози Росії

Путін та Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Як розповів високопосадовець адміністрації США, глава китайського уряду говорив досить детально про політику Китаю щодо України.

Американський чиновник на умовах анонімності заявив, що Китай має чітку позицію – він підтримує суверенітет України та вважає безвідповідальними заяви деяких людей щодо можливості застосування ядерної зброї.

Для уточнення важливо сказати, що Захід звинувачував Росію у безвідповідальних заявах щодо можливого застосування ядерної зброї з моменту її лютневого вторгнення в Україну.

Офіційний представник США заявив, що "в Пекіні безперечно був певний дискомфорт з приводу того, що ми бачили в плані безрозсудної риторики та активності з боку Росії", незважаючи на те, що формально Москва є партнером Китаю.

"Я думаю, також безперечно, що Китай, ймовірно, одночасно здивований і навіть дещо збентежений ходом російської війни", — додав чиновник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського розповіли, що чекатиме на окупантів, у разі повторного нападу з Білорусі чи РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – війна, розв'язана Росією проти України та всього демократичного світу, продовжує впливати практично на всі країни. І та чи інша гучна подія в цій війні, як та ж деокупація Херсона на минулому тижні, має серйозне значення для всієї геополітичної повістки. Експерти спрогнозували ексклюзивно для видання "Коментарі", що нам чекати в найближчому майбутньому на внутрішній та зовнішній арені.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини