Головна Новини Світ Китай У Китаї з'явився найдовший підводний тунель для машин
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї з'явився найдовший підводний тунель для машин

Тунель тягнеться під озером Тайху у провінції Цзянсу на сході Китаю

11 січня 2022, 00:53
Поділіться публікацією:

У китайській провінції Цзянсу для руху автомобілів відкрили найдовший у державі підводний тунель. Вартість будівництва склала близько 1,56 млрд. доларів. Тунель тягнеться під озером Тайху в провінції Цзянсу на сході Китаю, приблизно за 50 км на схід від Шанхаю, пише CNN. Його довжина становить 10,79 км.

У Китаї з'явився найдовший підводний тунель для машин

Тунель - фото з відкритих джерел

На будівництво 6-смугового тунелю шириною 17,45 метра пішло понад два мільйони кубометрів бетону. Стеля обладнана яскравими світлодіодними лампами, щоб увага водіїв не розсіювалася. Новий тунель є частиною шосе Чанчжоу-Усі, довжина якого 43,9 км. Тоннель є альтернативною швидкісною автомагістраллю для автомобілістів, що подорожують між Шанхаєм та Нанкіном, столицею Цзянсу.

Нагадаємо, у китайському місті Хайкоу провінції Хайнань офіційно почав діяти тунель Веньміндун. Він був створений з метою з'єднати центральний район міста Хайкоу та новий район Цзяндун, який належить до Хайнанського порту вільної торгівлі. Будівництво тривало приблизно рік. Робітники працювали цілодобово, за три зміни. Враховуючи той факт, що масштаб будівництва був серйозним, влада не лише мобілізувала велику кількість робітників, а й задіяла спецтехніку, яку було перекинуто з інших регіонів Китаю. Після завершення будівництва відстань через Нанду можна подолати за три хвилини. Також завдяки успішному втіленню цього проєкту суттєво знизилося навантаження на мости.

Загальна довжина переправи становить 4,38 кілометра, їх протяжність підводної ділянки — 2,72 кілометра. Тунель був збудований компанією STEC Shanghai Urban Construction Municipal Engineering Group.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини