Головна Новини Світ Китай У Китаї заснували базу для розробки твердого палива
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї заснували базу для розробки твердого палива

Розробка і створення твердопаливних ракет стане важливою віхою в розвитку космічної програми Китаю

3 грудня 2020, 15:46
Поділіться публікацією:

Китайський виробник ракет China Rocket і муніципальний уряд Хайялі в провінції Шаньдун на сході Китаю уклали в середу контракт, згідно з яким буде створена виробничу базу для твердопаливних ракет. Її площа становитиме 163 гектари.

У Китаї заснували базу для розробки твердого палива

ФОТО: Space News

За словами представників компанії, після завершення будівництва база зможе виробляти 20 твердопаливних ракет на рік, включаючи ракети-носії серії Smart Dragon. Виробнича база також буде надавати такі послуги, як складання ракет, а також випробування і запуск ракети з моря. Ці послуги будуть надаватися як вітчизняним і закордонним аерокосмічним компаніям.

Дана база є частиною комплексного аерокосмічного проєкту, який нині створюється в місті Хайян. У проєкт вкладено 23 мільярди юанів (близько 3,5 мільярда доларів США), а загальна запланована площа становить 1860 гектарів. Проект містить аерокосмічний промисловий парк, а також порт приписки для морських запусків ракет і туристичний парк в аерокосмічній тематиці.

У червні 2019 року Китай успішно запустив ракету-носій Long March-11 з мобільної платформи в Жовтому морі біля узбережжя Хайялі. Це був перший запуск китайської ракети в космос з морської платформи. Ракета була доставлена на стартовий майданчик з порту Хайян.

Як повідомляло видання "Коментарі", ракета Falcon 9 отримає нові двигуни перед черговою місією. Це пов'язано з провалом декількох місій SpaceX, які планувалися на жовтень. У листопаді компанія успішно відправила до МКС екіпаж з чотирьох астронавтів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини