Головна Новини Світ Китай У Китаї зробили нову заяву про саміт миру у Швейцарії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї зробили нову заяву про саміт миру у Швейцарії

Китай завжди був об’єктивним і справедливим у цьому питанні

27 травня 2024, 22:55 comments2364
Поділіться публікацією:

Представник  МЗС Китаю Мао Нін відповіла на заклик президента України Володимира Зеленського до лідера КНР Сі Цзіньпін  прийняти участь у саміті миру у Швейцарії. Вона  повідомила, що Китай висловлюється за проведення мирної конференції  стосовно перемовин між Україною та Росією,  проте яку визнають обидві сторони — і Москва, і Київ.

У Китаї зробили нову заяву про саміт миру у Швейцарії

Мао Нін (фото з відкритих джерел)

Як стверджує представниця китайського МЗС, її країна  була завжди  об’єктивною  і справедливою в цьому питанні, з цієї причини  і  має намір посприяти дипломатичному розв'язанню проблеми. Про це Мао Нін  розповіла під час брифінгу в понеділок, 27 травня.

"Китай заохочує та підтримує всі зусилля, які сприяють мирному врегулюванню кризи, а також підтримує своєчасне скликання міжнародної мирної конференції, яка визнана як Росією, так і Україною, з рівноправною участю всіх сторін та неупередженим обговоренням усіх мирних ініціатив", — сказала Мао Нін.

Ще представниця  МЗС Китаю закликає  США "замислитися" про свою відповідальність за виникнення та ескалацію війни на території  України.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Китай виділяє мільярди доларів та хоче наздогнати США.  Влада Китаю створила фонд розміром 344 млрд юанів або 47,49 мільярда доларів, щоб допомогти своїм виробникам напівпровідників. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "WSJ", посилаючись на Національну систему публічної інформації про кредити підприємств.

У матеріалі йдеться, мета фонду – допомогти китайській напівпровідниковій промисловості створити місцевий ланцюжок поставок та скоротити технологічний розрив зі США. Фонд може діяти як компанія з управління активами, беручи участь в акціонерному капіталі як публічних, і приватних компаній, які виробляють мікросхеми.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини