Головна Новини Світ Китай У Китаї зробили нову заяву про Україну: на які кроки готовий Пекін
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї зробили нову заяву про Україну: на які кроки готовий Пекін

Китай запевнив, що готовий "взаємовигідно" співпрацювати з Україною

сьогодні, 10:04
Поділіться публікацією:

Китай вважає Україну дружньою країною. Пекін запевняє про готовність "взаємовигідно" співпрацювати з Україною. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Китаю.

У Китаї зробили нову заяву про Україну: на які кроки готовий Пекін

Китай та Україна. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що помічник міністра закордонних справ Китаю Лю Бінь зустрівся із послом України у КНР Павлом Рябікіним.

"Лю Бінь зазначив, що Китай та Україна традиційно дружні країни. Китай готовий співпрацювати з Україною для підтримки взаємовигідного співробітництва у різних сферах та сприяти постійному розвитку китайсько-українських відносин", — йдеться у повідомленні.

Рябікін у свою чергу зазначив, що Україна надає великого значення розвитку відносин із Китаєм. Київ запевнив, що готовий активно сприяти співпраці у всіх сферах між двома країнами.

У зовнішньополітичному відомстві Китаю зазначили, що сторони також обмінялися думками про політичне вирішення "української кризи" (так у Китаї називають війну Росії проти України).

Читайте також на порталі "Коментарі" — так званий "мирний план", запропонований Китаєм та Бразилією, значно вигідний Росії, тоді як Пекін прагне показати себе глобальним миротворцем, заявив в ефірі 24 каналу дипломат, колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко.

За його словами, Китай намагається показати свій вплив на міжнародну політику, тому й просуває свої "мирні плани". Однак це вигідно лише диктатору Володимиру Путіну, адже немає гарантій, що Росія не нападе знову за деякий час.

"Війну, яку розпочала Росія, вони називають "українською кризою". У своєму плані не згадується статут ООН. Гарні слова, а жодної конкретики. Не говорять хто агресор, а хто жертва. Тому і реакція України прохолодна. Росії такий план вигідний. Схоже, що його автори сиділи у Москві, а не у Пекіні", — зазначив дипломат.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини