Головна Новини Світ Китай У Китаї зробили нову заяву про вигоду від війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї зробили нову заяву про вигоду від війни в Україні

Сергій Лавров прибув до Китаю в понеділок для переговорів зі своїм китайським колегою Ван І.

8 квітня 2024, 20:53 comments1339
Поділіться публікацією:

Влада Китаю заявила, що не прагнула  отримати вигоду від бойових дій на території України. Цей коментар  прозвучав, в той час, коли там перебуває  очільник російського МЗС, що прибув  в Пекін для обговорення питань, включно з  темою війни.

У Китаї зробили нову заяву про вигоду від війни в Україні

"Ми ніколи не шукали і ніколи не будемо шукати вигоди від кризи. Китай регулює експорт товарів подвійного призначення відповідно до законів і правил", — скала прес-секретар китайського МЗС Мао Нін  під час чергового  брифінгу в Пекіні  сьогодні, інформує Bloomberg.

Спікер  додає, що країни "не повинні дискредитувати або нападати на нормальні відносини між Китаєм і Росією" чи  завдати шкоди інтересам китайських підприємств.

При цьому, головний дипломат РФ Сергій Лавров прибув до КНР  в понеділок для перемовин з  китайським колегою Ван І. Переговори будуть зосереджуватись  на наступних темах: Україна і ситуація в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, проінформували в російському МЗС.

У Пекіні  і Москві  активізували  партнерство з того часу, як Володимир Путін ввів армію на територію  України 2022 року, надаючи допомогу в захисті  РФ від безпрецедентних  санкцій Заходу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про що говорить зміцнення китайсько-російських відносинМіністр закордонних справ Російської Федерації (РФ) Сергій Лавров прибув 8 квітня до Китайської Народної Республіки (КНР) з офіційним візитом. Планується, що сторони обговорять питання двостороннього співробітництва та взаємодії на міжнародній арені. Йтиметься, зокрема, про Україну. Останнім часом Китай відновив свої "миротворчі" потуги в ракурсі врегулювання російсько-української війни (яку Пекін, як і Москва вважає за краще називати "українською кризою"). При цьому КНР допомагає РФ, про що заявляють і керівництво США, і генсек НАТО Єнс Столтенберг. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини