Головна Новини Світ Китай У Кремлі відповіли, чи говорив Сі Цзіньпін з Путіним про ядерку
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відповіли, чи говорив Сі Цзіньпін з Путіним про ядерку

Прессекретар Путіна каже, що такої розмови у лідерів не було

5 липня 2023, 17:20
Поділіться публікацією:

У Путіна відреагували на публікацію Financial Times, де йдеться, що лідер Китаю Сі Цзіньпін особисто застеріг російського президента від застосування ядерної зброї в Україні. Речник Путіна назвав це "вигадкою". Про це  інформує "Дождь".

У Кремлі відповіли, чи говорив Сі Цзіньпін з Путіним про ядерку

Дмитро Пєсков (фото з відкритих джерел)

"Ні, я не можу це підтвердити. За підсумками цього важливого візиту  було надано чимало інформації. Суть переговорів було чітко викладено у прийнятих за підсумками документах. А все інше є вигадками", -  сказав Дмитро Пєсков.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що один із союзників Росії попередив Путіна про неприпустимість ядерного удару по Україні. Лідер КНР Сі Цзіньпін застеріг російського диктатора Путіна від застосування ядерної зброї в Україні.  Про це з посиланням на джерела пише "Financial Times".

Як повідомляється, особисте послання було зроблено під час державного візиту президента Китаю до Москви у березні. За словами старшого радника китайського уряду, стримування Путіна від використання такої зброї було центральним елементом кампанії Китаю з відновлення зіпсованих зв'язків з Європою, адже повномасштабне вторгнення Росії в Україну поставило Москву і її союзника Пекін в протиріччя з більшою частиною континенту. Як повідомляється, колишній урядовець в Китаї також підтвердив, що Сі особисто сказав Путіну не застосовувати ядерну зброю. За даними видання, Путін залишився розчарований після того, як візит Сі не приніс Росії ніяких відчутних результатів.

Критичною залишається ситуація навколо окупованої Запорізької АЕС, є міни сповільненої дії в інших регіонах материкової України, а також у Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/tvrain/67928
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини