Головна Новини Світ Китай У МЗС Китаю жорстко відреагували на критику щодо неучасті у саміті миру
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС Китаю жорстко відреагували на критику щодо неучасті у саміті миру

У МЗС Китаю жорстко відповіли всім, хто розкритикував позицію Китаю щодо неучасті в Глобальному саміті миру. Там заявили, що самі мають право вирішувати, що робити

4 червня 2024, 15:47
Поділіться публікацією:

Китайська влада має право самостійно вирішувати, чи брати участь у тій чи іншій конференції щодо врегулювання "конфлікту" в Україні, заявив глава МЗС Китаю Ван І.

У МЗС Китаю жорстко відреагували на критику щодо неучасті у саміті миру

Ван І

"Китай має повне право вирішувати, з урахуванням його пріоритетів, у яких конференціях брати участь",
— сказав глава МЗС.

При цьому Ван І підкреслив, що Пекін цінує зусилля швейцарської влади щодо організації саміту миру, на якому обговорюватимуть ситуацію в Україні.

Ван І додав, що Китай підтримує всі ініціативи та зусилля, покликані покращити ситуацію.

Тим не менш, міністр заявив, що світовій спільноті потрібно "об'єктивніший, збалансований і конструктивний погляд" на українську "кризу" (так у Китаї називають війну в Україні).

При цьому раніше в Китаї заявили, що вважають важкою участь у швейцарській конференції, оскільки організація зустрічі не відповідає очікуванням Пекіна. Відомо, що він наполягає на участі у цій конференції, зокрема Росії. Крім того, у МЗС КНР наголосили на важливості "справедливого обговорення всіх мирних планів". Інакше конференції буде важко зіграти істотну роль у відновленні миру, заявляли у Китаї.

Водночас, відомо, що президент Володимир Зеленський фактично звинуватив Китай у тому, що він підіграє Росії і навіть допомагає їй зірвати проведення саміту і тисне на лідерів інших країн, щоб вони відмовилися від поїздки до Швейцарії. У Пекіні ці звинувачення категорично спростували. Втім, там також регулярно спростовували інформацію про те, що Китай не допомагає Росії у її загарбницькій війні в Україні, хоч це не так. Зокрема, Китай допомагає РФ фінансами та товарами подвійного призначення, що використовуються для виробництва зброї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини