Головна Новини Світ Китай У Пекіні відповіли, чому Сі Цзіньпін до цього часу не зателефонував Зеленському
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пекіні відповіли, чому Сі Цзіньпін до цього часу не зателефонував Зеленському

ЗМІ раніше писали, що Сі Цзіньпін планує поговорити з Зеленським після візиту до Москви

5 квітня 2023, 18:46
Поділіться публікацією:

Китайський лідер  Сі Цзіньпін до цього часу не дзвонить  українському президенту Володимиру Зеленському, бо "дуже зайнятий". Але дві країни на нижчому рівні підтримують часті контакти. Таку заяву зробив посол Китаю в ЄС Фу Цун, пише The New York Times.

У Пекіні відповіли, чому Сі Цзіньпін до цього часу не зателефонував Зеленському

Сі Цзіньпін (фото з відкритих джерел)

"Я знаю, що люди зациклені на президентському дзвінку. Той факт, що президент Сі не розмовляє із Зеленським, не означає, що Китай на боці Росії в українському питанні", — заявив він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що чому Сі Цзіньпін ігнорує переговори із Зеленським. Президент України Володимир Зеленський офіційно запросив голову Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпіна відвідати нашу країну. Але китайський лідер, який нещодавно відвідав Москву, продовжує ігнорувати Київ. Керівник політико-правових програм в Українському центрі суспільного розвитку Ігор Рейтерович вважає, що відсутність бажання китайського керівництва виходити на контакт з українською пов'язана з двома ключовими причинами. Тобто, продовжує він, офіційний Пекін не хоче поки що робити якийсь фальстарт, вести прямі переговори з Києвом, оскільки не знає, як ситуація розвиватиметься далі. І чудово розуміє, що його заклики до перемир'я не почують ні Україна, ні наші Західні союзники.

Не виключено, зазначає Ігор Рейтерович, що Сі Цзіньпін навіть отримає таку ж відмову (пряму або завуальовану) безпосередньо від Путіна – щодо перемир'я по-китайськи. Відповідно, в КНР чекають певного перелому на фронті, коли питання переговорів вийде на порядок денний – і буде логічніше виходити зі своїми мирними ініціативами. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини