Головна Новини Світ Китай У Сі Цзіньпіна є "чотири принципи", як покласти край війні в Україні: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Сі Цзіньпіна є "чотири принципи", як покласти край війні в Україні: подробиці

Глава КНР хоче, щоб після війни в Україні всі сторони рухалися до того, щоб вдалося "охолодити ситуацію і не підливати олії у вогонь"

16 квітня 2024, 17:04 comments3297
Поділіться публікацією:

Під час переговорів із канцлером Німеччини Олафом Шольцом, китайський лідер Сі Цзіньпін виклав "чотири принципи" для запобігання виходу війни в Україні з-під контролю, а також відновлення миру. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "BBC".

У Сі Цзіньпіна є "чотири принципи", як покласти край війні в Україні: подробиці

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що Сі Цзіньпін зазначив, що країни повинні зосередитися на "підтриманні миру і стабільності", а також уникнути пошуків корисливих цілей. Зокрема, важливо "охолодити ситуацію і не підливати олії у вогонь".

"Ми повинні створити умови для відновлення миру та утримуватися від подальшого посилення напруженості", — заявив Сі і заявив про необхідність "зменшити негативний вплив на світову економіку".

Як пише "BBC", "чотири принципи" співзвучні з торішнім "мирним планом" Пекіна. На думку західних оглядачів, це лише допоможе Росії утримати більшу частину окупованих територій України.

Зокрема, під час зустрічі Сі підкреслив Шольцу, що "промислові та виробничі ланцюжки Китаю та Німеччини глибоко пов'язані один з одним" і назвав співпрацю між країнами "гарантією стабільності двосторонніх відносин та можливістю створити майбутнє".

Шольц попросив китайського лідера вплинути на Росію, щоб той вивів війська і завершив війну.

"Слово Китаю має вагу в Росії, тому я попросив президента Сі вплинути на Росію, щоб Путін нарешті припинив свою шалену кампанію, вивів війська та закінчив цю жахливу війну", — заявив Олаф Шольц.

Читайте також на порталі "Коментарі" – лідери ЄС включилися до переговорів щодо досягнення миру в Україні: чому особлива увага до Китаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини