Головна Новини Світ Китай У Сі Цзіньпіна запропонували провести мирну конференцію щодо України: хто має стати її учасниками
commentss НОВИНИ Всі новини

У Сі Цзіньпіна запропонували провести мирну конференцію щодо України: хто має стати її учасниками

Китай наполягає на мирній конференції за участю РФ та України

23 березня 2024, 11:54 comments2400
Поділіться публікацією:

Росія та Україна сподіваються, що війна може завершитися завдяки переговорам, незважаючи на те, що сторони, що воюють, по-різному бачать вирішення конфлікту. Також він запропонував провести міжнародну мирну конференцію, де учасниками будуть як Україна, і Росія. Як повідомляє портал "Коментарі", таку пропозицію озвучив спецпредставник Китаю у справах Євразії Лі Хуей, пише "Reuters".

У Сі Цзіньпіна запропонували провести мирну конференцію щодо України: хто має стати її учасниками

Китай. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що Лі Хуей попередив дипломатів та журналістів під час свого останнього візиту до Москви, Києва та кількох столиць Європи, що війна може загостритися ще більше. Тому потрібно робити кроки на випередження, щоб не допустити ще більшого загострення.

"Всі сторони наполягають на своїх позиціях, і існує відносно великий розрив у їхньому розумінні мирних переговорів... але всі згодні з тим, що переговори, а не зброя, зрештою, покладуть край цій війні. Через більш як два роки після початку війни не тільки немає ознак затишшя у бойових діях, а й існує загроза подальшої ескалації конфлікту", — висловився Лі Хуей.

У Reuters звернули увагу, що Китай і РФ уклали договір про партнерство "без обмежень" до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, тому в Пекіні не засуджували Кремль за вторгнення. У свою чергу, деякі українські чиновники заявили, що Китай має бути залучений до переговорів, щоб припинити війну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна проводить активну роботу з підготовки саміту миру, який, ймовірно, пройде у Швейцарії. Нещодавно президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з індійським прем'єром Нарендою Моді, запросивши того взяти участь у майбутньому саміті. Були надії на участь там і Китаю, але, схоже, після жорстких висловлювань секретар РНБО України Олексія Данілова на адресу китайських пропозицій про відмову України в ім'я миру від своїх територій, представників офіційного Пекіна на саміті навряд чи доводиться чекати. Про що говорить усе, що відбувається останнім часом навколо підготовки до цього заходу та загалом переговорного кейсу? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини