Головна Новини Світ Китай У США з'ясували, чим Китай озброює Росію для війни проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

У США з'ясували, чим Китай озброює Росію для війни проти України

Пентагон з'ясував, що у закупівлях беруть участь як приватні, так і державні підприємства Китаю

20 жовтня 2023, 15:40 comments1270
Поділіться публікацією:

Лише у період із березня 2022-го по 2023 рік китайські фірми експортували до Росії дрони та їх компоненти на суму понад 12 мільйонів доларів. І це ще не все, Пекін, який нібито займає нейтральну позицію щодо війни в Україні, масово продавав Москві стрілецьку зброю та товари подвійного призначення. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в доповіді Міноборони США про Китай.

У США з'ясували, чим Китай озброює Росію для війни проти України

Путін та Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що всі ці товари російська армія активно використовувала на підтримку війни в Україні. Зокрема, китайські безпілотники активно застосовувалися у війні для націлювання, спостереження та завдання ударів, у тому числі і мирним містам України.

Встановлено, що у закупівлях брали участь як приватні, так і державні компанії Китаю, тому китайське керівництво добре в курсі такої торгівлі з країною-агресором.

За тією інформацією, яку вдалося видобути Пентагону, Росія найбільше закуповувала невеликі дрони та безпілотники подвійного призначення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — путінський візит до Китаю, який став першим його закордонним візитом за межі пострадянського простору після видачі у березні міжнародного ордера на арешт цього військового злочинця, викликав критику з боку Держдепу США. Там заявили, що Китай фактично надав Путіну майданчик для російської пропаганди про війну в Україні. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" явні і немає підсумків цієї китайської подорожі російського диктатора.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що домовлялися Путін та Сі Цзіньпін – чим може бути незадоволений Пекін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини