Головна Новини Світ Китай У світі може розпочатись ще одна війна: Китай заявив про готовність до бойових дій
commentss НОВИНИ Всі новини

У світі може розпочатись ще одна війна: Китай заявив про готовність до бойових дій

Міністр оборони Китаю Вей Фенхе зробив відповідну заяву

10 червня 2022, 20:35 comments2578
Поділіться публікацією:

Якщо Тайвань заявить про свою незалежність, то Пекін "без вагань почне війну". Таку різку заяву зробив міністр оборони Китаю Вей Фенхе. Про це, 10 червня, повідомив речник Міноборони Китаю У Цянь, пише AFP.

У світі може розпочатись ще одна війна: Китай заявив про готовність до бойових дій

Китай готовий до війни, як Тайвані повідомить по незалежність (фото з відкритих джерел)

  Вей Фенхе заявив, що війна може початися, навіть всупереч людської ціни. Також міністр оборони впевнений, що його країна переможе у цій війні. За його словами, Пекін "розірве на шматки будь-яку змову з метою проголошення незалежності Тайваню і рішуче підтримуватиме об’єднання батьківщини".

"Тайвань – це китайський Тайвань. Якщо хтось наважиться відділити Тайвань від Китаю, китайська армія без вагань розпочне війну незалежно від її ціни.  Використання Тайваню для стримування Китаю ніколи не досягне успіху", – навів цитати із заяви китайського міністра речник міноборони Китаю.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що чи буде намагатися Пекін взяти Тайвань або ж знайде спосіб, як втихомирити РФ.У розрізі російсько-української війни не всі звертають увагу на китайський фактор. Куди може хитнути Китай у ситуації російського вторгнення в Україну? Чи намагатиметься він взяти Тайвань або зуміє порозумітися зі США? Політолог-американіст Владислав Фарапонов припускає, що Китай витримуватиме паузу до проведення переговорів між Україною та Росією на найвищому рівні. І такого ж рівня – між США і РФ (а вони точно відбудуться після того, що сталося). Аналітик, політтехнолог Олександр Кочетков упевнений, що за підтримку Росії Путін пообіцяв Китаю створити прецедент "блискавичного вторгнення". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.afp.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини