Головна Новини Світ Китай Між РФ і Китаєм розширюється тріщина: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Між РФ і Китаєм розширюється тріщина: що сталося

Китай критично сприймає зближення Росії з Північною Кореєю

23 липня 2024, 23:50
Поділіться публікацією:

Китай не задоволений посиленням співпраці між Росією та Північною Кореєю, заявив голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко.

Між РФ і Китаєм розширюється тріщина: що сталося

РФ і КНДР залишаються партнерами. Фото з відкритих джерел

"Китай намагається не тиснути, а вплинути на РФ. Тому що зараз певні рухи Китаю не дуже приємні Москві. До речі, інтенсифікація відносин між РФ і Північною Кореєю сприймається в Китаї у штики", — заявив Ігор Чаленко.

За словами експерта, Україна повинна використати непорозуміння у китайсько-російських відносинах, щоб відцентрувати позицію Китаю, а не штовхати його в сторону союзництва з РФ

Він також додав, що потрібно тиснути на РФ, щоб припинити гарячу стадію бойових дій.

"РФ вважає, що протягом другого півріччя цього року посилить позиції для майбутніх перемовин, у тому числі й щодо ситуації в Америці та на полі бою. Але ми вже багато їхніх сценаріїв обламали. Наступ РФ на Харківщині, як бачимо, завдяки Силам оборони України загруз. Для того, щоб реальні перемовини почалися, має бути загальний тиск з різних боків на РФ. До речі, вважаю, що Кулеба буде про це говорити в Китаї", — резюмував експерт. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністра закордонних справ Дмитра Кулебу запросив відвідати Китай його колега Ван Ї. При цьому речниця китайського МЗС сказала, що Ван Ї закликатиме до припинення вогню й мирного врегулювання конфлікту попри російську окупацію українських територій. Українські дипломати продовжують мріяти про залучення КНР в українську "формулу миру" і тому діють доволі обережно, поступливо та показують, що готові "уважити" китайську сторону нехтуванням дипломатичною гордістю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини