Головна Новини Світ Китай Україна має визначити своє місце між Європою і Китаєм: чому це важливо
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна має визначити своє місце між Європою і Китаєм: чому це важливо

Для Києва все важливішим стає питання співпраці з ЄС та Китаєм

7 червня 2024, 23:11
Поділіться публікацією:

Позаяк США поступово випадають з європейського контексту, Україні необхідно знайти своє місце у трикутнику Китай-Європа-Росія, вважає політичний експерт Валерій Клочок.

Україна має визначити своє місце між Європою і Китаєм: чому це важливо

Україна між ЄС і Китаєм. Фото з відкритих джерел

"США поступово випадають з європейського контексту, що є викликом для України. Наразі невідомо, чи проголосує Конгрес США за надання ЗСУ наступного пакету військової допомоги. Це серйозна проблема України. На цьому тлі у питанні припинення війни Україна має більш детально аналізувати контекст співпраці Європи і Китаю, яка у майбутньому може стати вагомим фактором на геополітичній мапі світу. Після закінчення Другої світової війни Європа опинилася під фінансовою, військовою, ядерною парасольками США. Зараз часи змінилися. Європі, а заодно Україні, потрібно робити вибір та визначати свою роль і місце у трикутнику Європа-Китай-Росія", – наголосив Валерій Клочок.

За словами політолога, позиції Китаю не варто ототожнювати з російськими хоча б тому, що китайська декларація про завершення війни в Україні суттєво відрізняється від стамбульських домовленостей 2022 року, де відображені позиції РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що наразі пріоритетною ціллю загарбників на Донбасі є траса з Покровська на Костянтинівку, розповів прес-секретар ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин. "Після Очеретиного росіяни рвуться до магістралі Покровськ-Костянтинівка. Ймовірно, у них є мета захопити місто Покровськ та життєво важливу трасу на Костянтинівку", — повідомив прес-секретар ОСУВ "Хортиця".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що у порівнянні із довоєнним періодом в Україні на 27% скоротилася робоча сила, пише видання Bloomberg. Середня зарплата в Україні вже скоро перевищить довоєнний рівень, оскільки інакше підприємствам буде важко утримувати робітників. Видання наголошує, що багато українських чоловіків звільнилися з роботи та знайшли щось поблизу будинку, оскільки не бажають влаштовуватися у великі підприємства, щоби не зустрітися з представниками ТЦК.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини