Головна Новини Світ Китай В Китаї заарештували лікарів, які викрадали органи у пацієнтів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Китаї заарештували лікарів, які викрадали органи у пацієнтів

Медики викрадали органи у жертв автомобільних аварій та у пацієнтів з летальними травмами

27 листопада 2020, 20:40
Поділіться публікацією:

В Китаї викрили схему незаконної трансплантації органів. 

В Китаї заарештували лікарів, які викрадали органи у пацієнтів

Шість лікарів ув’язнили на 28 місяців за те, що вони незаконно вилучали органи у пацієнтів. Медики обдурювали сім’ї в провінції Аньхой, що на  сході країни, а також діяли без відома від відповідної та компетентної структури. 

У період  між 2017 та 2018 роками вони прооперували близько 11 пацієнтів. Вирок медичним працівникам винесли ще в липні, але тільки зараз у пресу просочилися деталі справи. Ши Сянлін, родич постраждалого повідомив, що зазвичай вони викрадали органи у жертв автомобільних аварій та у пацієнтів з важкими травмами голови. 

Один із лікарів втирався в довіру до сімей та переконував їх підписати згоду на донорство органів. Після того як родичі погоджувалися, він  підроблював відповідну документацію та надсилав результати лабораторних досліджень своїм помічникам у Нанкіні. Після смерті важкохворого лікарі влаштовували ДТП і після цього без відома Товариства Червоного Хреста Китаю та членів сімей викрадали органи. 

Група злочинців складалася з лікаря-хірурга Хуанга Сінлі, спеціаліста з відділення клініки Вана Хайліанга, помічника, водія та інших медиків. Слідство встановило, що спеціалісти знайшли спосіб обійти офіційну систему донорства та навчились  підробляти підписи. 

 Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Борисполі виявили "незаконні" діаманти на суму 15 млн гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини