Головна Новини Світ Китай ВООЗ: Китай повинен поділитися даними про походження вірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ: Китай повинен поділитися даними про походження вірусу

Голова ВООЗ вбачає в отриманні інформації можливість у майбутньому більш правильно реагувати на загрозу вірусу

20 грудня 2021, 20:07
Поділіться публікацією:

Китай має бути більш відвертим з даними та інформацією, пов’язаними з походженням коронавірусу SARS-CoV-2. Таку заяву зробив голова Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебрейесус у понеділок, 20 грудня. Про це повідомляє Reuters.

ВООЗ: Китай повинен поділитися даними про походження вірусу

Тедрос Адханом Гебрейесус, генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) - Reuters

Тедрос Адханом Гебрейесус сказав, що під час пандемії COVID-19 було "багато збоїв" через відсутність правил або зобов'язань відповідно до чинних Міжнародних медичних правил ВООЗ від 2005 року.

"Нам потрібно продовжувати роботу, поки ми не дізнаємося походження, нам потрібно наполягати (на отриманні інформації) сильніше, тому що ми повинні вчитися з того, що сталося цього разу, щоб (вчинити) краще в майбутньому", – сказав Тедрос на брифінгу для женевських журналістів.

Як повідомляли раніше "Коментарі", космічна ракета Kuaizhou-1A китайської комерційної компанії Expace не змогла вийти на орбіту. На її борту знаходилися два комерційні супутники GeeSAT, які повинні були протестувати автономну навігаційну систему. Ракета-носій стартувала з космодрому Цзюцюань, що у пустелі Гобі. Як пише ЗМІ, в результаті невдалого запуску було втрачено і ракету, і двох супутників. Наразі розпочато розслідування, яке встановить точну причину інциденту.

Також "Коментарі" писали, що, згідно з дослідженням Rhodium Group, у 2019 році китайські компанії перевищили викиди парникових газів у країні порівняно з усіма розвиненими країнами разом узятими. Щоб виконати обіцянку президента КНР Сі Цзіньпіна обнулити викиди до 2060 року, цим самим компаніям доведеться відмовитися від брудної енергії, запровадити нові технології та змінити методи своєї роботи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини