Головна Новини Світ Китай Як політика компартії Китаю впливає на Голлівуд
commentss НОВИНИ Всі новини

Як політика компартії Китаю впливає на Голлівуд

Китай запровадив цензуру на фільми, культурні заходи та роботу ЗМІ в країні

12 лютого 2022, 17:00
Поділіться публікацією:

Комуністична партія Китаю поступово бере під контроль кіноіндустрію та сферу розваг, адже вона є досить прибутковою. До 2025 року сума доходів від розваг у Китаї досягне 436 млрд. доларів.

Як політика компартії Китаю впливає на Голлівуд

Фото ілюстративне / Pixabay

За останні чотири роки партія звела сто тисяч "Центрів практики цивілізації нової епохи" таких собі будинків культури. У програмах цих центрів просвітницькі заходи, уроки політінформації, лекції про технології, шоу, концерти, майстер-класи, заняття йогою для мешканців міста, безкоштовний прокат кінофільмів. У центрах працюють волонтери. До їх обов'язків входить проведення уроків фінансової грамотності, надання послуг широкого профілю для мешканців сіл. Компартія нещодавно висунула нові політичні гасла про новий ідеологічний курс партії на "загальне процвітання".

Під виглядом усіх розважальних заходів волонтери Центрів просувають ідеї голови Сі Цзіньпіна щодо специфічного китайського соціалізму. За словами політолога Сіракузького університету Дмитра Георгієва, люди стали менше цікавитися політикою, а це турбує владу. Тому в Китаї вдаються навіть до редактури іноземних фільмів. У січні 2022 року для китайців завантажили американський фільм 1999 року "Бійцівський клуб" з іншою кінцівкою, але потім оригінальний кінець повернули, зате вирізали сцени сексу.

Китай давно впливає на Голлівуд, тому що займає перше місце у світі за касовими зборами з прокату фільмів. Адже китайці дуже люблять ходити до кінотеатрів. Ще у 2013 році було висунуто вимоги до іноземних фільмів, які можуть виходити у прокат у кінотеатрах Китаю. У кінострічках повинні бути відсутні теми сексу, ЛГБТК+, злочинності, насильства, негативного образу Китаю, що не відповідає стандартам партії. Кінокомпанії Голлівуду навіть знімають окремі версії фільмів для китайської аудиторії.

У фільмі "Скайфол" для прокату у Китаї вирізали деякі сцени. Кіноіндустрія Китаю дуже розвинена, а прокат національних фільмів дає більше грошей, аніж іноземних.

Компартія хоче заборонити недержавні засоби масової інформації. Проект рішення опублікував Державний комітет з розвитку та реформ у 2021 році. У проекті йдеться про те, що ЗМІ, які не контролює держава, не можуть розповсюджувати новини на території країни. Також китайцям заборонять інвестувати в інформаційні агенції. Під цю заборону потрапили найбільші китайські приватні медіа: South China Morning Post та сайт про новини у сфері фінансів та інновацій Caixin Global. У Китаї також зменшилася кількість журналістів від іноземних ЗМІ.

Як повідомляв портал "Коментарі", китайські націоналісти погрожують бойкотувати "Воскресіння Матриці".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Семен

12 лютого 2022, 17:10

Молодцы, не то что наши.


Новини