Головна Новини Світ Китай З'явилась реакція Китаю на підрив Каховської ГЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилась реакція Китаю на підрив Каховської ГЕС

Китай відреагував на підрив російськими військами дамби Каховської ГЕС на півдні України.

7 червня 2023, 12:06 comments1337
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китай відреагував на підрив дамби Каховської гідроелектростанції та закликав Україну та Росію продовжувати процеси для врегулювання "української кризи". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Укрінформ".

З'явилась реакція Китаю на підрив Каховської ГЕС

Речниця МЗС Китаю Мао Нін. Фото з відкритих джерел

Офіс речника Міністерства закордонних справ Китаю відповів на запит "Укрінформу" щодо підриву російськими військовими Каховської ГЕС, які створили катастрофу на півдні України.

"За нинішніх обставин ми сподіваємося, що всі сторони будуть віддані політичному врегулюванню української кризи і сприятимуть послабленню ситуації", — повідомили у МЗС Китаю.

У китайському дипвідомстві додали, що позиція КНР щодо "кризи в Україні" залишається чіткою та послідовною.

Терміном "українська криза" Китай називає війну між Україною та Росією.

Нагадаймо, що 6 червня російські військові підірвали дамбу на Каховській ГЕС. Через ризики затоплення на Херсонщині почали евакуацію місцевого населення. У Зеленського повідомили, що підтоплення загрожує близько 80 населеним пунктам, що розташовані нижче Каховського водосховища.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що компанія Maxar Technologies опублікувала супутникові фото з наслідками підриву дамби на Каховській ГЕС. За допомогою цих знімків можна порівняти ситуацію в період до підриву Каховської ГЕС та після.

Також "Коментарі" писали, що член партії Володимира Путіна "Єдина Росія" Євген Попов назвав підрив дамби на Каховській гідроелектростанції в Україні воєнним злочином. Попри це російський політик стверджує, що у цьому винна Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини