Головна Новини Світ Китай З'явилась реакція Китаю на розміщення російської ядерної зброї в Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилась реакція Китаю на розміщення російської ядерної зброї в Білорусі

Китай відреагував на заяви президента Росії Володимира Путіна про розміщення ядерної зброї на території Білорусі.

27 березня 2023, 14:46 comments14122
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речниця міністерства закордонних справ Мао Нін провела пресконференцію перед журналістами, де відреагувала на розміщення російської ядерної зброї в Білорусі. Представниця МЗС Китаю розкритикувала позицію Російської Федерації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на китайський ресурс Sohu.

З'явилась реакція Китаю на розміщення російської ядерної зброї в Білорусі

Речниця МЗС КНР Мао Нін. Фото: EPA/ANSA

Володимир Путін 25 березня оголосив, що Росія відправить тактичну ядерну зброю до Білорусі, після першого липня, саме тоді в країні мають збудувати відповідне сховище для ядерного озброєння. На такі заявив критично відреагували у представництві закордонних справ КНР. Речниця МЗС Мао Нін повідомила про тогорічну заяву лідерів п’яти країн, де засуджувалось використання ядерної зброї.

"У січні минулого року лідери п'яти держав, що мають ядерне озброєння, звернулись зі спільним повідомленням, де вказали, що ядерну війну неможливо виграти або вести її, особливо стверджуючи на тому, що слід уникати воєн між державами, які володіють ядерною зброєю", — говорить Мао Нін.

Далі у своїй промові спікерка МЗС Китаю зауважила, що слід намагатись мирним шляхом вирішити війну в Україні.

"За сьогоднішніх умов усі сторони мають зосередити зусилля на дипломатичному врегулюванні української кризи мирним шляхом та спільно сприяти розрядці ситуації", — каже речниця міністерства закордонних справ Мао Нін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що означає розміщення ядерної зброї на території Білорусії? Путін таким чином хоче повернутися на світову політичну арену, шантажує Європу чи приховує свої невдачі у війні з Україною.

Також "Коментарі" писали про реакцію Кремля на критику Заходу щодо ядерної зброї в Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини