Головна Новини Світ Китай Захід намагається послабити співпрацю Китаю і РФ: що для цього робиться
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід намагається послабити співпрацю Китаю і РФ: що для цього робиться

Партнери України намагаються ослабити союз Китаю і Росії

20 червня 2024, 21:19
Поділіться публікацією:

Комплекс мір, які ухвалили партнери України, вказує на бажання Заходу послабити співпрацю Китаю і Росії, вважає політичний та економічний експерт Валерій Клочок.

Захід намагається послабити співпрацю Китаю і РФ: що для цього робиться

КНР і РФ – стратегічні союзники. Фото з відкритих джерел

"Саміт G7 ухвалив рішення про виділення Україні кредиту на $50 млрд, погашення якого відбуватиметься за рахунок прибутків від заморожених російських активів. На саміті миру у Швейцарії прибрали з обговорення питання можливих термінів перемовин з Росією за посередництва Китаю. Захід ухвалив санкції проти банківської системи РФ. НАТО хоче перебрати на себе повноваження координації військової допомоги Україні. І на завершення – безпекова угода між США та Україною, яку має ратифікувати Конгрес. Все це вказує на те, що Захід мобілізується в допомозі Україні та працює над послабленням співпраці Китаю та РФ", – заявив Валерій Клочок.

За словами політексперта, позаяк залежність Росії від китайського експорту зросла, Пекін став визначальним фактором у припиненні війни РФ проти України, що змушує Захід докладати зусилля для зменшення співпраці китайського та російського авторитарних режимів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська влада буде забирати у власників підприємства військово-промислового комплексу за зрив державного замовлення. "Уся виробнича база має графіками комплектування, що сходяться в план-графіки поставок. Їх реалізація перебуває під чітким контролем з боку колегії ВПК. В разі серйозних відхилень щодо підприємств, які проштрафилися, застосовують відповідні заходи, аж до зміни власника", — заявив міністр промисловості Антон Аліханов.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російський диктатор Володимир Путін та диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин, підписавши договір про стратегічне військове партнерство, анулювали міжнародні резолюції та рішення щодо КНДР, заявив радник Офісу президента України Михайло Подоляк. За його словами, тепер ООН та інші організації, які відповідальні за ефективний контроль за виконанням санкцій, виглядають "вкрай красномовно".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини