Головна Новини Світ Китай Захід не справляється. Китай створив гігантську армію шпигунів
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід не справляється. Китай створив гігантську армію шпигунів

Чисельність шпигунської мережі може сягати до 600 тисяч людей

сьогодні, 00:43
Поділіться публікацією:

Китай створив гігантську армію шпигунів чисельністю до 600 тисяч осіб.

Захід не справляється. Китай створив гігантську армію шпигунів

Китай розвиває шпигунство. Фото з відкритих джерел

Як пише The Wall Street Journal, розвідувальні операції Пекіна перевищують за своїм масштабом діяльність КДБ.

Повідомляється, що китайські операції мають різний характер – від кібератак та наукового і промислового шпигунства до підкупу політиків.

Видання пише, що у західних спецслужб недостатньо ресурсів для протистояння китайській мережі шпигунів.

За даними західних розвідок, боротьба з китайською армією шпигунів ускладнюється тим, що шпигуни проводить децентралізовані операції.

Як пише WSJ, такі операції проводить безліч відомств і приватних компаній, а методи, якими користуються китайські шпигуни, виглядають безсистемно, оскільки діють вони значною мірою автономно.

За даними ФБР, кількість китайських хакерів щонайменше в 50 разів перевищує чисельність кіберперсоналу американського відомства.

В одному з європейських агентств виданню розповіли, що в китайських операціях зі збору розвідданих і забезпечення безпеки можуть брати участь до 600 тисяч людей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у зв'язку з наближенням президентських виборів у США, запланованих на листопад цього року, увага американських політиків зосереджена на внутрішніх питаннях. Така ситуація впливає також на європейські країни, які в умовах електоральних циклів більше фокусуються на власних проблемах. За його словами, на Заході відчувається певна втома від війни Росії проти України. Експерт підкреслив важливість зустрічей президента України Володимира Зеленського з іноземними лідерами, адже вони допомагають підтримувати увагу до війни.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що за останню добу українська армія спалила чимало бронетехніки росіян в населеному пункті Любимівка Курської області. "За вчорашній день щонайменше 5 спалених одиниць бронетехніки спостерігала аеророзвідка. Також сьогодні впродовж дня противник активно застосував "броню" з десантом на півночі Любимівки, втрачаючи техніку", — повідомив офіцер ЗСУ з позивним "Алекс". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини