Головна Новини Світ Китай Захист від гендерної дискримінації: Китай готує закон для підтримки прав жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

Захист від гендерної дискримінації: Китай готує закон для підтримки прав жінок

Китай готує нові заходи захисту жінок від сексуальних домагань

20 грудня 2021, 19:02
Поділіться публікацією:

Вищий законодавчий орган Китаю в понеділок, 20 грудня, обговорював законодавство, яке надає жінкам більший захист від гендерної дискримінації та сексуальних домагань на робочому місці. Про це повідомляє Reuters.

Захист від гендерної дискримінації: Китай готує закон для підтримки прав жінок

Китайська жінка - фото з відкритих джерел

Постійна комісія парламенту країни — Всекитайського збору народних представників — розглянула проект поправок до "Закону про захист прав та інтересів жінок", повідомляє державне телебачення CCTV.

Китай посідає 107 місце серед 153 країн у щорічному рейтингу Всесвітнього економічного форуму щодо глобальної гендерної рівності. Чоловіки домінують у вищих ешелонах політики та бізнесу. Жінки становлять приблизно одну чверть парламенту, а в Політбюро Комуністичної партії Китаю, що складається з 25 членів, є лише одна жінка.

Згідно з новими правилами, роботодавцям буде заборонено запитувати жінок, які претендують на роботу, чи збираються вони вийти заміж чи вагітніти, а також змушувати їх проходити тести на вагітність, повідомляє CCTV.

Невідомо, як швидко закон можна буде прийняти. Очікується, що обговорення триватиме щонайменше до п’ятниці, 24 грудня.

Проект поправки передбачає, що протизаконно піддавати жінок проти їх волі словесним висловлюванням із сексуальними конотаціями, сексуально відвертими зображеннями або натяками на вигоду в обмін на інтимні стосунки. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", зірка китайського тенісу Пен Шуай заявила, що ніколи нікого не звинувачувала в сексуальному насильстві, і що публікація в соціальних мережах, яку вона опублікувала на початку минулого місяця, була неправильно зрозуміла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини