Головна Новини Світ Китай Зеленський розповів про обіцянку, яку йому особисто дав Сі Цзіньпін
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів про обіцянку, яку йому особисто дав Сі Цзіньпін

Президент України нагадав, що Сі Цзіньпін дав йому слово, що не постачатиме зброю Росії

14 червня 2024, 07:00
Поділіться публікацією:

Глава КНР Сі Цзіньпін пообіцяв, що його країна не надаватиме Росії зброю для війни проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час прес-конференції з президентом США Джо Байденом зробив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський розповів про обіцянку, яку йому особисто дав Сі Цзіньпін

Володимир Зеленський та Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

"У мене була телефонна розмова з лідером Китаю (у квітні 2023 року — ред.), тоді він сказав, що не даватиме зброю Росії. Якщо він поважна людина, то не буде цього робити, бо дав мені слово", — заявив Володимир Зеленський.

У свою чергу Джо Байден підтвердив, що КНР не надає своєї зброї Росії. Але країна може надавати росіянам технології, і це також вагома допомога.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський та президент США Джо Байден на саміті G7 підписали двосторонню угоду про безпеку, спрямовану на посилення оборонних можливостей України. Угода підписана на 10 років.

Як повідомляє видання Reuters, угода про безпеку є ще одним кроком на шляху до членства України в НАТО та підтверджує підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України.

"Для забезпечення безпеки України обидві сторони визнають, що Україна потребує значної військової сили, потужного потенціалу та постійних інвестицій у свою оборонно-промислову базу, які б відповідали стандартам НАТО", – йдеться в угоді.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Китай заявив, що не братиме участі у Саміті миру у Швейцарії, адже туди не запросили Росію. Натомість Пекін активно залучає інші країни, вмовляючи їх визнати китайський мирний план про закінчення війни в Україні.

Видання Reuters поспілкувалось із 10 дипломатами, які підтвердили, що Китай пропускає мирний саміт у Швейцарії та лобіює свій альтернативний план в інших країнах. Один із дипломатів зазначив, що такі дії КНР схожі на "прихований бойкот" Саміту миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини