Головна Новини Світ Китай Жіноча тенісна асоціація скасувала всі турніри: що вплинуло на рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Жіноча тенісна асоціація скасувала всі турніри: що вплинуло на рішення

Скасування змагань по всьому світу відбулося навіть попри втрату асоціацією значної частини прибутку

2 грудня 2021, 11:07
Поділіться публікацією:

Жіноча тенісна асоціація (WTA) у середу, 1 грудня, оголосила про негайне призупинення всіх турнірів у Китаї через занепокоєння щодо добробуту колишньої першої ракетки світу в парному розряді Пен Шуай та безпеку інших гравців. Про це повідомляє Reuters.

Жіноча тенісна асоціація скасувала всі турніри: що вплинуло на рішення

Колишня перша ракетка світу Пен Шуай - Reuters

Рішення асоціації зі штаб-квартирою в США піти з одного з найбільших ринків було схвалено багатьома провідними діячами світу тенісу, але могло коштувати WTA втратою сотень мільйонів доларів доходу від трансляції та спонсорства.

Місцезнаходження Пен викликало міжнародне занепокоєння після майже тритижневої публічної відсутності після того, як на початку листопада вона опублікувала повідомлення в соціальних мережах, у якому стверджується, що колишній віце-прем’єр Китаю Чжан Гаолі вчинив над нею сексуальне насильство.

Ні Чжан, який вийшов у відставку в 2018 році, ні китайський уряд не прокоментували звинувачення Пенга, і ця тема була заблокована від прямого обговорення в китайському Інтернеті, який піддається цензуруванню. 

"Я не розумію, як я можу попросити наших спортсменів брати участь у змаганнях, коли Пен Шуай не має права вільно спілкуватися і, здається, на неї тиснули, щоб вона заперечила свої ж звинувачення в сексуальному насильстві. З огляду на поточний стан справ, я також дуже стурбований ризиками, з якими можуть зіткнутися всі наші гравці та персонал, якщо ми проведемо заходи в Китаї в 2022 році", — заявив виконавчий директор WTA Стів Саймон.

Міністерство закордонних справ Китаю не відразу відповіло на запит про коментар, а дзвінки до організаторів турніру China Open залишилися без відповіді.

Наприкінці минулого місяця міністерство заявило, що "певні люди" повинні припинити "зловмисне розкручування" та "політизацію" питання Пен. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", ЄС заликав надати докази благополуччя зірки тенісу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини