Головна Новини Світ Китай Житлова криза в Китаї: чи можуть події вплинути на український ринок нерухомості
commentss НОВИНИ Всі новини

Житлова криза в Китаї: чи можуть події вплинути на український ринок нерухомості

Крім спаду в секторі нерухомості, загальнонаціональний брак вугілля призвів до падіння виробництва електроенергії в Китаї у вересні в порівнянні з попереднім місяцем

18 жовтня 2021, 14:28
Поділіться публікацією:

Спад в житловому будівництві і недолік електроенергії в Китаї сповільнили економічне зростання країни в минулому кварталі. Є ознаки того, що проблеми будуть ще більшими, оскільки країна наближається до зими, а скорочення в секторі нерухомості зберігаються.

Житлова криза в Китаї: чи можуть події вплинути на український ринок нерухомості

Житлова криза в Китаї: чи можуть події вплинути на український ринок нерухомості - фото: Reuters

Про що говорять ці тенденції? Чи можуть вони якось позначитися на галузі нерухомості в Україні? Своєю думкою з виданням "Коментарі" поділився президент Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Юрій Піта.

"Ситуація в Китаї навряд чи істотно позначиться на первинному ринку житла в Україні. Причин кілька, але головна з них — це способи залучення капіталу в будівництво. На даний момент в Україні немає компаній, які б залучали кошти шляхом виходу на міжнародні фондові ринки. Тобто, український девелопмент, який особливо реалізує житлові проекти, в більшості своїй поки не зав'язаний на іноземному капіталі ", — пояснює Юрій Піта.

Крім цього, попит і пропозиція зараз досить збалансовані, немає такого явища, як "тюльпанна лихоманка", ціни не ростуть шквальними темпами, зазначає експерт.

Юрій Піта резюмує:

"Зараз можна говорити про те, що український девелопмент уважно дивиться на ситуацію в Китаї, аналізує її. На первинному ринку склалася ситуація, коли ні у кого немає ілюзій з приводу того, що ціни на первинному ринку житла продовжать активно рости. Занадто високі ризики "відірватися" від реально попиту і власноруч спровокувати кризу".

Раніше видання "Коментарі" писало, як зміняться ціни на оренду житла  найближчим часом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини