Головна Новини Світ ЄС Афганські мігранти в Боснії продовжують прориватись до ЄС, незважаючи на спротив поліції
commentss НОВИНИ Всі новини

Афганські мігранти в Боснії продовжують прориватись до ЄС, незважаючи на спротив поліції

Минулого тижня Хорватія визнала, що її поліція брала участь у насильницькому відштовхуванні мігрантів на кордоні з Боснією

15 жовтня 2021, 00:20
Поділіться публікацією:

Незважаючи на рішення про депортацію, кілька сотень афганських мігрантів, включаючи жінок, дітей та семиденну дитину, оселилися у імпровізованому наметовому містечку біля кордону з Хорватією, вирішивши продовжити подорож до Європейського Союзу. Про це повідомляє Reuters.

Афганські мігранти в Боснії продовжують прориватись до ЄС, незважаючи на спротив поліції

Наметове містечко біля хорватського кордону, фото Reuters

Тисячі мігрантів з Азії, Близького Сходу та Північної Африки опинилися в Боснії ще у 2018 році. Мігранти неодноразово намагаються перетнути кордон, але більшість з них хорватська поліція повертає назад до Боснії. 

"Вони забрали моє взуття та все, сильно мене били, депортували назад до Боснії. Я пройшов 25 кілометрів без взуття", — говорить мігрант Рустам. 

Минулого тижня Хорватія визнала, що її поліція брала участь у насильницькому відштовхуванні мігрантів на кордоні з Боснією після повідомлень кількох європейських ЗМІ та заклику виконавчого органу ЄС провести розслідування. Комісар ЄС з питань внутрішніх справ заявив, що країнам спільноти необхідно захищати зовнішні кордони блоку, але вони також повинні дотримуватись верховенства права.

Датська рада у справах біженців, яка здійснює моніторинг кордонів у рамках своїх гуманітарних програм охорони здоров'я та захисту в Боснії, зафіксувала 30 309 відштовхувань мігрантів з Хорватії з червня 2019 року по вересень 2021 року.

Раніше, портал "Коментарі" розповідав, що Німеччина повідомила про різке збільшення кількості мігрантів з території Білорусі. Федеральна поліція Німеччини заявила, що у 2021 році понад 4300 осіб незаконно перетнули кордон з Польщі. Більшість мігрантів прибули з Іраку, Сирії, Ємену та Ірану. Поліція додала, що з січня по липень цього року 26 осіб, які подорожували "білоруським маршрутом", прибули до Німеччини без дозволу. У серпні їх кількість зросла до 474, у вересні — 1914, за перші 11 днів жовтня — 1934.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини