Головна Новини Світ ЄС Антимонопольний орган Італії оштрафував Amazon на рекордну суму: чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Антимонопольний орган Італії оштрафував Amazon на рекордну суму: чому

Антимонопольний орган Італії оштрафував Amazon на мільярд євро

10 грудня 2021, 15:58
Поділіться публікацією:

На американську компанію Amazon накладено штраф в сумі понад мільярд євро. Такий штраф наклало Управління контролю за ринковою конкуренцією Італії. Причина санкцій — зловживання своїм становищем на ринку. Про це пише "Секрет фирмы".

Антимонопольний орган Італії оштрафував Amazon на рекордну суму: чому

Італия оштрафувала Amazon, фото з відкритих джерел

Повідомляється, що Amazon пропонував продавцям перейти на кращі умови обслуговування, якщо вони будуть користуватися логістичною службою від цієї компанії. Також такі продавці брали участь в акціях, їхні товари відображалися як кращі пропозиції.

Продавці, що не працювали з службою логістики, не отримували таких переваг, що позначалося на прирості їхніх продажів через Amazon.

У компанії повідомили, що будуть оскаржувати рішення про накладання штрафу та наголосили, що співпраця з логістикою взагалі не обов'язкова послуга. А послуговуються продавці нею, бо це ефективно. Тому таке рішення антимонопольного органу та розмір штрафу в Amazon вважають "невиправданими та непропорційними".

Раніше на Amazon вже накладали штрафи у розмірі 888 млн доларів за порушення правил, що запроваджені в Європі для захисту персональних даних. Такий штраф наклав регулятор Євросоюзу після того, як на Amazon поскаржилася правозахисна група La Quadrature du Net.

Раніше ми писали, що Зеленський хоче, щоб Amazon, Google і Microsoft побудували в Україні дата центри. Володимир Зеленський у своєму Плані трансформації України на 5-10 років представив 80 проектів на суму 277 млрд доларів. Також президент хоче підготувати до польоту другого українського космонавта — це буде коштувати 60 млн доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини