Головна Новини Світ ЄС Армія Естонії вивчає український досвід застосування дронів: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Армія Естонії вивчає український досвід застосування дронів: деталі

Естонська армія планує активно застосовувати досвід ЗСУ

16 грудня 2023, 20:11
Поділіться публікацією:

Армія Естонії планує вивчити та частково імплементувати досвід застосування дронів українськими бійцями, які протистоять російській агресії. Про це заявив новий очільник Союзу оборони Естонії, генерал-майор Ільмар Тамм, передає портал "Коментарі".

Армія Естонії вивчає український досвід застосування дронів: деталі

Естонія переймає досвід ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Ільмар Тамм відзначив, що ЗСУ змогли організувати ефективну багаторівневу систему протиповітряної оборони, яка успішно збиває безпілотники росіян. Зокрема, відзначив він, українські військові показують хороший результат, навіть якщо окупанти намагаються атакувати багатьма безпілотниками.

Генерал-майор розповів, що армія Естонії буде переймати український досвід із застосування безпілотників та намагатиметься створити більш мобільні команди, ніж діють у складі ЗСУ. Він переконаний, що відповідного результату вдасться досягнути завдяки налагодженню зв’язку для отримання оперативної інформації про загрозу великого числа безпілотників.

Крім того, Ільмар Тамм повідомив, що естонські військовослужбовці працюватимуть над покращенням захисту критично важливих об'єктів та створенням контрольно-пропускних пунктів, а також над розвитком оперативного інформування про підозрілі дії противника.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сили оборони України з кожним днем все більше потерпають від дефіциту артилерійських снарядів, через що вони змушені відмовлятись від наступальних операцій та переходити до оборони. Про дефіцит боєприпасів виданню розповіли українські військовослужбовці, які воюють під Бахмутом. За їхніми словами, через зростаючий дефіцит Сили оборони України змушені використовувати у 4-5 разів менше снарядів, ніж це роблять російські окупанти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини