Головна Новини Світ ЄС Балтійські союзники Чехії висилають російських дипломатів
commentss НОВИНИ Всі новини

Балтійські союзники Чехії висилають російських дипломатів

17-18 квітня РФ і Чехія взаємно вислали по 20 співробітників посольств з Москви і Праги. Приводом до цього стали заяви влади Чехії про те, що російські спецслужби причетні до вибухів військових складів під Врбетіце у 2014 році

24 квітня 2021, 05:26
Поділіться публікацією:

Латвія, Литва та Естонія висилають чотирьох російських дипломатів. Така дипломатична міра прийнята в знак підтримки і солідарності з Чехією на тлі наростаючого конфлікту країни з Російською Федерацією.

Балтійські союзники Чехії висилають російських дипломатів

Балтійські союзники (фото з відкритих джерел)

"На знак солідарності з нашими чеськими союзниками і через порушення Віденської конвенції Латвія прийняла рішення про висилку російського дипломата. Латвія не потерпить підривної діяльності на своїй території, а також на території своїх партнерів і союзників", — йдеться в повідомленні глави МЗС Латвії Едгар Рінкевичс.

Повідомляється, що Литва висилає двох російських дипломатів. Естонія висилає одного російського дипломата. На цей час не повідомляється, чи послідує за цим розрив дипломатичних відносин з РФ.

Нагадаємо, Україна відповіла на провокаційне затримання українського консула в Санкт-Петербурзі. Старший дипломат посольства Росії повинен покинути Україну протягом 72 годин, починаючи з понеділка — 19 квітня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України. Також в міністерстві повідомили, що провокацію Росія влаштувала на тлі ескалації ситуації біля українських кордонів. Як повідомили представники російської влади, українського консула затримали під час надання інформації закритого характеру з баз даних правоохоронних органів Росії. Однак в МЗС ці звинувачення відкидають.
Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що масштабна військова агресія проти нашої країни обернеться історичною поразкою для Росії, а також запевнив, що ми не здамо жодного сантиметру своєї землі. За словами президента, він знає, чого хоче Володимир Путін. Зеленський зазначив, що ми всі чули розмови про те, що Росія займе або захопить весь Донбас. Однак наголосив, що Україна не віддасть цих територій, чого б нам це не коштувало.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини