Головна Новини Світ ЄС Берлін та Париж все частіше сваряться через Україну: ЗМІ дізналися причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Берлін та Париж все частіше сваряться через Україну: ЗМІ дізналися причину

Лідерів ЄС не влаштовує "неналежне" постачання зброї Україні

23 січня 2024, 17:22 comments1202
Поділіться публікацією:

Європейські країни, включаючи лідерів ЄС – Німеччину та Францію, все частіше виставляють претензії одна до одної через нездатність надати Україні достатню кількість зброї. Німеччина зокрема підштовхує Єврокомісію до складання огляду запланованої країнами фінансової та військової допомоги Україні, що деякі розглядають як спосіб притягти країни до відповідальності за те, що вони надають. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомило видання Bloomberg, з посиланням на анонімних співрозмовників, знайомих із цим питанням.

Берлін та Париж все частіше сваряться через Україну: ЗМІ дізналися причину

Макрон та Шольц. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що суперечки відбуваються "в незручний момент, оскільки зростає занепокоєння тим, що підтримка України залишається під питанням, оскільки понад $100 млрд. доларів від ЄС затримуються через політичну боротьбу".

Видання зазначило, що у Франції відкинули звинувачення у тому, що її допомога Україні відстає. За словами міністра оборони країни Себастьяна Лекорню, Франція рішуче налаштована відправити Україні 40 крилатих ракет і SCALP, "на відміну від Німеччини, яка не відправлятиме свої крилаті ракети Taurus, незважаючи на прохання України".

"Німеччина відмовляється постачати ракети Taurus, еквівалентні SCALP, які справді можуть змінити правила гри. Я не хотів би вказувати пальцем на деяких наших союзників, але ми також можемо пишатися тим, що ми дійсно поставили надійні системи. І дамо ще", – сказав він.

Також Bloomberg зазначило, що переговори про проведення аудиту під керівництвом Німеччини, метою якого є надання Україні кращої видимості щодо підтримки, на яку вона може очікувати у 2024 році, відбуваються напередодні екстреного саміту 1 лютого. Тоді лідери намагатимуться домовитися про пакет допомоги Україні на суму 50 млрд євро, який Угорщина ветувала у грудні.

Читайте також на порталі "Коментарі" – більше чи менше стало нейтральних країн: що відбувається з підтримкою України у світі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини