Головна Новини Світ ЄС Більшість жителів Словаччини хотіли б, щоб РФ перемогла у війні проти України: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Більшість жителів Словаччини хотіли б, щоб РФ перемогла у війні проти України: опитування

Найбільше журналістів здивувала позиція тридцятирічних респондентів, адже вони є найбільше проросійські з усіх вікових груп

15 вересня 2022, 19:04
Поділіться публікацією:

Більшість словаків хотіли б, що Росія перемогла у війні в Україні. Про це говорять результати нового соціологічного опитування, що було проведене у липні 2022 року дослідниками  MNFORCE, Seesame та Словацької академії наук, пише видання Dennik N. 

Більшість жителів Словаччини хотіли б, щоб РФ перемогла у війні проти України: опитування

Соціологічне опитування у Словаччині (фото з відкритих джерел)

Мешканцям країни пропонували відповісти на запитання, як би вони хотіли закінчити війну в Україні, за 10-бальною шкалою.  1 бал — означав однозначну перемогу РФ, а 10 – переконливу ​​перемогу України.

Виявилося, що понад половини респондентів схиляться до перемоги РФ. А ще — п'ята частина опитаних словаків хоче однозначної перемоги Кремля.

Приблизно третина населення Словаччини хоче, щоб перемогла Україна, з них близько п'ятої частини очікують на чітку перемогу України над російськими окупантами.

Майже 18%  громадян Словаччини відповіли, що не знають.

Щодо географічних відмінностей, то  тільки в Братиславі більшість населення бажає перемоги для України.

Автори матеріалу зазначають, що їх найбільше здивувала позиція тридцятирічних респондентів, адже вони найбільше проросійські з усіх вікових груп.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що росіяни більше не хочуть воювати і чекають на переговори. За даними нового соцопитування Левада-центру, за продовження війни виступають 48% росіян, що, звичайно ж, дуже багато, адже це майже половина. Але, якщо порівняти цей показник із травнем, то тоді він досягав 72%. При цьому 44% росіян вважають, що слід сісти за стіл переговорів з Україною. Водночас, російські громадяни, одурманені пропагандою, продовжують підтримувати путінський режим у намірі знищити Україну та її державність. Згідно з опитуванням, 76% росіян підтримують дії російських військових в Україні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини