Головна Новини Світ ЄС Болгарія хоче мати дві державні валюти одночасно
commentss НОВИНИ Всі новини

Болгарія хоче мати дві державні валюти одночасно

Болгарія у прагненні приєднатись до зони єдиної валюти Європейського Союзу розглядає варіант двох державних валют.

4 липня 2023, 11:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Болгарія, яка є однією з найбідніших країн Європейського Союзу продовжує свої спроби приєднатись до єврозони. Однак цей термін постійно відсувається через невиконання відповідних умов. Таким чином Болгарія хоче ввести дві офіційні державні валюти одночасно в країні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Euractiv.

Болгарія хоче мати дві державні валюти одночасно

Болгарський лев. Фото з відкритих джерел

Більшість країн Євросоюзу зобов’язались з часом прийняти євро як єдину валюту. Останньою до єврозони приєдналась Хорватія – 1 січня 2023 року. Очікувалось, що Болгарія зробить це разом з Хорватією, однак через невиконання низки вимог, які передують переходу на єдину валюту цього не сталось.

Перехід Болгарії на єдину валюту відкладений на 2024 рік, проте реалістичною датою є не раніше 2025 року. Однак Болгарія не хоче чекати і веде переговори з Європейською комісією та Європейським центральним банком, щоб тимчасово використовуватися дві валюти у країні. Таким чином Болгарія стала б першою країною ЄС, де діяли б одночасно дві валюти – євро та болгарський лев.

"Наразі болгарські підприємства втрачають 750 мільйонів євро на рік через комісію за конвертацію валюти та переказ до банків у єврозоні", — зазначає видання Euractiv та додає, що це становить 0,4% ВВП країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Болгарія відправила озброєння на мільярди доларів до України.

Також "Коментарі" писали про роботу мрії. Європейське космічне агентство пропонує 18 тисяч євро для добровольців, які лежатимуть два місяці в ліжку. Таким чином дослідники за два місяці проведуть аналізи для кращого розуміння як перебування у космосі впливає на здоров'я людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини