Борель кличе представників Ізраїлю та Палестини на переговори: подробиці

Боррель запросив представників Ізраїлю та Палестини на зустріч міністрів ЄС, щоб почути ясну позицію двох сторін

Голова дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель запросив на екстрену зустріч міністрів закордонних справ Євросоюзу щодо ситуації в Ізраїлі дипломатичних представників двох ворогуючих сторін. Як передає портал "Коментарі", про це Жозеп Боррель повідомив, написавши відповідну посаду у Twitter (Х).

"Я запросив міністра закордонних справ Ізраїлю Елі Коена приєднатися до зустрічі міністрів закордонних справ ЄС, яку я скликаю сьогодні у другій половині дня. Я також запросив міністра закордонних справ Ріяда Аль-Маліки виступити на засіданні та подати позицію Палестинської адміністрації", – зазначив головний дипломат ЕС.

Варто зазначити, що однією з головних тем на переговорах міністрів закордонних справ ЄС має стати ситуація в Ізраїлі. За підсумками обговорень буде визначено, як Євросоюз діятиме далі. Щоб допомогти принести мир.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що мир на Близькому Сході, де 7 жовтня почалася чергова ескалація, можливий лише при переговорах між Ізраїлем та Палестиною. Також Ердоган висловив готовність стати посередником заради припинення палестино-ізраїльської війни. Про що говорять такі пориви турецького лідера? Чи може він відіграти значну роль у врегулюванні ситуації на Близькому Сході? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – хто стоїть за нападом ХАМАСу на Ізраїль – яку загрозу може призвести конфлікт.