Головна Новини Світ ЄС Борель про війну в Україні: все вирішиться протягом найближчих 15 днів
commentss НОВИНИ Всі новини

Борель про війну в Україні: все вирішиться протягом найближчих 15 днів

У ЄС вважають, що російська армія намагатиметься виконати поставлені Кремлем завдання

24 березня 2022, 16:34
Поділіться публікацією:

Москва не зацікавлена у переговорах про припинення вогню в Україні, бо поки що армія РФ не виконала тих завдань, які їй поставили в Кремлі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку висловив голова зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Жозеп Боррель, інформує "Reuters".

Борель про війну в Україні: все вирішиться протягом найближчих 15 днів

Жозеп Борель. Фото: з відкритих джерел

Жозеп Боррель вважає, що зараз Росія не налаштована вести переговори про припинення бойових дій в Україні. Мета, як і раніше, одна – окупувати Україну. Першочергове завдання – оточити узбережжя до кордону з Молдовою та ізолювати Україну від моря. На переговори в Москві будуть налаштовані лише тоді, коли Кремль виходитиме на них, маючи сильні та переконливі позиції.

Голова зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу наголосив, що Європейський Союз продовжити у цій війні підтримувати Україну, як свого союзника. Зокрема, ЄС надаватиме військову допомогу українській армії, бо наступні 15 днів у цьому протистоянні будуть вирішальними.

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав п'ятірку країн, з якими сьогодні Україна веде переговори щодо того, щоб отримати гарантії безпеки після закінчення війни з РФ. Головною гарантією є допомога країні у разі нападу на її територію якихось інших країн, як наразі відбувається з російським вторгненням.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що через безліч трупів російських солдатів, які відмовляється забирати Росія, Україна може опинитися на порозі екологічної катастрофи. Незважаючи на постійні звернення України до російської сторони – у Москві здебільшого не реагують на прохання.    




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини